Versió per a imprimir

El nou Consell d’Egevasa tindrà un perfil més tècnic i vetlarà per la continuïtat dels treballadors

  • Voro Femenía presideix des d'aquest dimarts un òrgan que comptarà amb el tècnic de la corporació Juan José Mayans i el representant de Global Omnium Dionisio García Comín com a consellers delegats
Imagen
11/12/2018

La Junta General d’Egevasa ha designat a Voro Femenía com a nou president del Consell d'Administració de l'empresa mixta, participada en un 51% per la Diputació de València i en un 49% per l'empresa Global Omnium. Femenía, diputat de Comarcalització i responsable del Cicle Integral de l'Aigua a nivell provincial, cedeix el seu lloc com a conseller delegat al tècnic de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació Juan José Mayans, que ocuparà aquest càrrec en el Consell al costat de Dionisio García Comín, com a representant de Global Omnium. A més de Mayans, Egevasa compta en el seu Consell amb altres dos tècnics de la part privada, un en matèria financera i un altre en infraestructures hídriques.

 

D'aquesta manera, el president de la corporació deixa de ser també president d’Egevasa i s'obri la porta al fet que en els llocs de decisió de l'empresa mixta hi haja un responsable de la part pública amb un perfil tècnic, com és Juan José Mayans, cap de secció d'Aigua i Residus Sòlids Urbans en la Diputació de València. Aquests nous nomenaments són part del full de ruta fixat pel president de la Diputació, Toni Gaspar, per a resoldre com més prompte millor el futur de l'empresa i vetlar per la continuïtat dels treballadors, amb els representants dels quals es va reunir Gaspar fa uns dies. 

 

Tal com va explicar el president en el ple de novembre, la Diputació de València treballa en un decret mitjançant el qual es preguntarà al Consell Jurídic Consultiu (CJC) per les qüestions tècniques sobre el concurs públic per a la gestió del cicle de l'aigua, amb la finalitat de desbloquejar la gestió d’Egevasa després dels dubtes expressats per altres organismes sobre aquest conveni, cas de l’EPSAR dependent del Consell.

 

 

Nova convocatòria

 

La consulta al CJC s'ha convertit en una opció de consens entre la pràctica totalitat dels grups polítics representats en la Diputació, els tècnics de la corporació i els responsables de l’EPSAR, l'entitat de sanejament d'aigües residuals de la Generalitat, que qüestiona el conveni signat fa dues dècades entre els ens autonòmic i provincial. En paral·lel a la resposta del CJC, el nou Consell d'Administració d’Egevasa convocarà en breu una nova reunió per a abordar els assumptes més urgents de la gestió de l'empresa.

 

Gaspar defensa la consulta tècnica com “la millor opció per a resoldre el futur de l'empresa des del diàleg i el consens, amb la legislació a la mà”, al mateix temps que demana paciència i confiança en la gestió de l'actual equip de govern provincial, que “abans de res té clar que el primer són les persones i garantir la continuïtat dels llocs de treball, com vam fer en Divalterra”. Per la seua part, els treballadors d’Egevasa han interromput el calendari de protestes després de la reunió amb el president de la Diputació.

 

Els canvis en el Consell d'Administració d’Egevasa s'emmarquen en aqueix procés obert per a desbloquejar la gestió de l'empresa. A més de Voro Femenía com a president, Eugenio Calabuig es mantindrà com a vicepresident d’Egevasa en representació de Global Omnium i tampoc hi haurà moviments entre els vocals. Repeteixen Mª Josep Amigó, Rosa Pérez Garijo, Josep Bort, Rafael Soler i Javier Crespo en representació de la Diputació, i els tècnics Francisco Zorrilla i Vicente Fajardo per part de Global Omnium. Cristina Gimeno serà la secretària del Consell.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet