Versió per a imprimir

El nou psiquiatre de l’Hospital de Bétera fomentarà la integració dels pacients a través de pisos tutelats

  • Humberto Echevarría s'incorpora com a nou doctor del Psiquiàtric amb l'objectiu de la “professionalització de la unitat i la cerca de l'excel·lència en el tracte al pacient”
  • Mercedes Berenguer: “La salut mental ha estat abandonada durant anys i donar resposta a aquest col·lectiu és una necessitat social”
  • Els usuaris de l'Hospital col·laboraran en els horts de l'Escola de Capatassos de Catarroja com a treball terapèutic
Imagen
06/03/2017

Afavorir la rehabilitació dels pacients i la seua posterior reinserció en la comunitat, a través d'iniciatives com els pisos tutelats. És una de les idees que pensa encetar el nou psiquiatre de l'Hospital Psiquiàtric de Bétera, Humberto Echevarría, qui s'ha incorporat al seu lloc de treball.

 

“Som un equip jove i motivat, que el seu objectiu fonamental és la professionalització de la unitat i la cerca de l'excel·lència en el tracte al pacient psiquiàtric”, ha assenyalat el doctor, qui ha afegit que el projecte “és d'enorme interès, perquè implica proveir a la província d'un servei molt demandat per part dels familiars dels pacients, així com dels professionals”.

 

La principal aposta del nou equip és continuar amb les línies marcades per l'anterior grup mèdic, incidint en els ingressos de llarga durada per a aquells usuaris que ho necessiten. “Estem treballant a crear una xarxa de recursos comunitaris, com a pisos tutelats, que faciliten l'eixida del pacient i la seua integració efectiva després del procés rehabilitador”, ha assegurat Humberto Echevarría.

 

Per la seua banda, la diputada de Benestar Social, Salut i Educació, Mercedes Berenguer, ha avançat que es treballarà conjuntament amb l'Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja perquè els pacients col·laboren en els horts del centre com a tasca terapèutica. “La salut mental ha estat abandonada durant anys i donar resposta a aquest col·lectiu és una necessitat social”.

 

Així mateix, Berenguer ha afegit que es continua treballant amb la Generalitat perquè el centre es puga incloure definitivament en la xarxa pública sanitària. L'Hospital Psiquiàtric de Bétera té com a finalitat la prestació d'assistència tant preventiva com curativa als processos psiquiàtrics de la població de la província de València, mitjançant una gestió orientada cap a la cerca de l'eficàcia i eficiència.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet