Versió per a imprimir

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia celebra a Brussel·les deu anys de treball per uns objectius comuns

  • El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, assisteix a la cerimònia del desé aniversari del Pacte de les Alcaldies que es celebra al Parlament Europeu
Imagen
20/02/2018

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia celebra a Brussel·les deu anys de treball per uns objectius climàtics i energètics comuns per als més de 7.500 ajuntaments adscrits al pacte arreu del món. El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, assisteix a aquesta cerimònia el 21 i 22 de febrer en representació de la Diputació de València, coordinadora del pacte per als 220 municipis de les comarques valencianes que s’han adscrit a aquesta iniciativa de la Comissió Europea des del seu llançament l’any 2008.

 

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

 

La Diputació, com a coordinador territorial del pacte, té l’objectiu de fer arribar la iniciativa a les autoritats locals del seu territori per promoure l’adhesió, i també facilitar als signataris l’assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a assolir els seus compromisos. En aquest sentit, crida l’atenció el gran increment d’acaldies valencianes que s’han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia solament 17 entitats locals inscrites.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet