Versió per a imprimir

El patrimoni musical de Llíria centra la primera edició de la Universitat de la Tardor que acull el municipi

  • Les jornades, impulsades per la Universitat de València i la Diputació, creen un espai de debat entorn d'un tema d'interès per a la localitat i estan obertes al públic
  • La diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, ha destacat en la inauguració “la importància de portar el coneixement que hi ha en les aules als municipis, posant en valor el patrimoni local”
Imagen
05/10/2018

La Universitat de la Tardor, programa estacional que organitzen la Universitat i la Diputació de València, celebra aquests dies la seua primera edició a Llíria. Es tracta d'unes jornades que obrin un espai de debat entorn d'un tema monogràfic, en aquest cas, el patrimoni musical del municipi i les seues possibilitats educatives.

 

Sota el títol ‘Llíria, Ciutat de la Música. Educació i Patrimoni’, professors experts de la Facultat de Magisteri de la UV i especialistes locals, comparteixen teories i experiències en debats, taules redones i conferències que estan obertes al públic.

 

L'objectiu, segons la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, que ha participat en la inauguració del programa, és “traure el coneixement de les aules universitàries i portar-ho als municipis valencians, fent-ho accessible a tots els veïns i veïnes”.

 

En l'acte, celebrat en el Conservatori de Música de Llíria, també han estat presents l'alcalde de la localitat, Manuel Civera, el vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, i Elvira Asensi, del departament de Ciències Experimentals i Didàctiques de la UV.

 

Aquest divendres, últim dia de les jornades, des de les 18 hores es va a celebrar una taula redona que abordarà, entre uns altres, els escenaris musicals de Llíria, la història de les bandes i l'aportació dels directors i el folklore a la localitat. Com a colofó a les xarrades, es realitzarà un concert.

 

Més edicions

 

La Diputació de València i la Universitat de València han apostat enguany per duplicar el nombre de seminaris de les Universitats Estacionals respecte a 2017. Alaquàs, Aras de los Olmos, L'Eliana, Xàtiva i, en aquest cas, Llíria, són els cinc municipis que s'han sumat en 2018 als set en els quals ja se celebraven aquestes trobades: Gandia, Ontinyent, Enguera, Alzira, Ademuz, Sagunt i Buñol.

 

La diputada de Benestar Social i Educació ha insistit en l’aposta de la corporació provincial per “recolzar als municipis de la nostra província, duent a terme programes de formació que puguen ajudar tant a ajuntaments com als seus veïns”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet