Versió per a imprimir

El Pla de Formació de Càrrecs Electes de la Diputació multiplica per sis els cursos i triplica les hores

  • El programa, amb dos-centes noranta places oferides i set cursos descentralitzats, s’ha aprovat en el Ple d'aquest dimarts
Pleno Diputación foto_Abulaila (2)_7.jpg
15/03/2016

El Ple de la Diputació de València ha aprovat aquest dimarts per unanimitat el Pla de Formació de Càrrecs Electes 2016, el primer programa de cursos per a càrrecs de la legislatura actual, que incrementa considerablement l'oferta formativa dirigida a gestors públics després del canvi polític que ha duplicat el nombre d'alcaldes i regidors que formen part per primera vegada dels ajuntaments de la província.


L'objectiu principal d'aquest pla és dotar els càrrecs públics d'eines que faciliten la seua acció de govern o oposició en la línia de desenvolupar les capacitats directives i de lideratge dels responsables polítics en les entitats locals.

 

En xifres, es tracta d'un programa amb 12 cursos, mentres que en l’edició anterior se n’oferiren 4; 94 hores, més del triple de les 27 que s’impartiren el 2015; 290 places, per damunt de les 200 oferides el 2015; i 7 cursos descentralitzats, que s'impartiran fora de la capital, en municipis com Gandia, Xàtiva, Ontinyent i Alzira.

 

Una altra de les novetats importants del Pla de Formació de Càrrecs Electes és la forma en què ha sigut concebut: sobre la base d'un estudi de necessitats detallat dut a terme pel Servei de Formació que dirigeix el diputat d'Administració General, Pepe Ruiz. D'una banda, s'ha consultat els assistents a cursos impartits en la legislatura anterior per a tindre en compte les seues experiències. D’una altra, s'ha demanat l'opinió de tots els grups polítics representats en la Diputació i s'han incorporat al pla alguns dels seus suggeriments.


Una vegada aprovat el pla, els càrrecs públics interessats poden fer arribar les seues soŀlicituds des de dimecres 16 de març fins al 13 d'abril, mes en el qual podran començar els cursos, que com a novetat inclouen seminaris monogràfics de curta duració per a facilitar l'assistència.

 

També s'amplia el camp dels coŀlaboradors incorporant propostes de la Universitat Europea pel que fa a capacitats directives, i s'inclouen activitats mixtes a què poden assistir tant càrrecs electes com empleats públics, com en el cas dels cursos sobre aproximació a la Unió Europea i finançament de projectes, gestió coŀlaborativa de projectes europeus, contra la violència de gènere i jornades sobre museus locals.


Pel que fa als temes de les matèries impartides, hi ha dos grans blocs, a més de les activitats mixtes. El primer tracta del desenvolupament de les capacitats directives i de lideratge, que inclou tècniques de participació social i màrqueting públic. El segon bloc desenvolupa les competències de gestió i organització, amb seminaris sobre contractació pública, règim jurídic del sector públic, organització de les entitats locals i transparència, i cursos de deu hores sobre gestió economicofinancera, i urbanisme i medi ambient.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet