Versió per a imprimir

El Pla Diversia de Lambda i la Diputació forma més de 11.000 estudiants en diversitat sexual

  • El treball conjunt de l'àrea d'Igualtat de la corporació i el col·lectiu, amb una inversió de 150.000 euros, ha permés multiplicar per quatre les alumnes i els alumnes que han rebut aquesta formació
  • L'objectiu és erradicar l'assetjament escolar i la violència contra l'alumnat LGTBI en els centres educatius de la província
Imagen
21/02/2019

La col·laboració entre Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, trans i bisexuals, i l'àrea de Joventut, Esports i Igualtat de la Diputació de València sobre educació en diversitat en l'àmbit de l'ensenyament, ha format i sensibilitzat a més de 11.000 alumnes d'instituts de la província. Aquest és el balanç del conveni que es va signar en 2017 amb l'objectiu d'erradicar l'assetjament escolar i la violència contra l'alumnat LGTBI a les aules.

 

Diversia és un pla integral de formació sobre diversitat sexual, familiar i de gènere que inclou, entre altres eines, tallers per a centres educatius i juvenils, ajuntaments i associacions; assessorament individual d'adolescents LGTBI; exposicions com ‘Donant la cara, un passeig per la diversitat’; la Biblioteca de colors; i contacontes; a més de cursos per a professionals de l'ensenyament i tallers d'orientació per a les famílies.

 

En paraules de la diputada de Joventut, Esports i Igualtat, Isabel García, “les institucions no poden donar l'esquena a la societat, i a la societat el preocupen problemes com el de l'assetjament escolar, enfront del qual hem de donar resposta des de l'educació”. Per a això, la corporació provincial ha destinat al voltant de 150.000 euros al conveni amb Lambda, perquè “en aquests temes es necessita finançament que convertisca en fets les bones intencions”, afig la diputada.

 

Per la seua part, el coordinador general de Lambda, Àlec Casanova, assegura que “la implicació de les institucions és imprescindible perquè col·lectius com a Lambda puguen arribar a tota la població”. A més de la formació amb els adolescents, el col·lectiu ha treballat amb la Diputació en un projecte nou dirigit a alumnes i alumnes d'Infantil i Primària, “en edats en què hem de començar a abordar de forma positiva la diversitat sexual”.

 

Casanova, professor en un col·legi de Xirivella, destaca ‘El viatge de Flop’ com a projecte didàctic per als primers cicles educatius. Flop, un ésser de color verd que no té gènere, és el protagonista d'un conte que la Diputació ha ajudat a imprimir perquè arribe a tots els col·legis i biblioteques municipals de la província, amb la finalitat d'ajudar a superar “la travessia pel desert que durant anys ha sigut la formació en diversitat”.

 

90 centres i 58 municipis

 

Les xifres de les intervencions realitzades, des de la signatura del conveni amb la Diputació de València, evidencien la importància d'aquesta col·laboració. Les ajudes de la corporació han permés a Lambda arribar a 90 centres educatius de 58 poblacions diferents; s'han realitzat 24 exposicions de ‘Donant la cara, un passeig per la diversitat’; s'ha assessorat a més de 30 biblioteques municipals; i les representacions del contacontes han acumulat un miler d'assistents, explica Fran Fernández, director de projectes educatius i responsable del Pla Diversia en Lambda.

 

Des del col·lectiu recorden que el suport que la Diputació ha oferit a aquest programa “ha permés multiplicar per quatre les activitats i atencions, així com garantir la qualitat d'aquestes”. Lambda considera prioritari donar continuïtat a aquesta col·laboració amb la corporació provincial, ja que “és la base sobre la qual continuar construint centres i comunitats educatives lliures de LGTBIfobia”.

 

Els responsables del col·lectiu adverteixen que “encara queda molt treball per fer perquè l'escola siga un espai segur, lliure de prejudicis i estereotips”, encara que celebren la implicació d'institucions com la Diputació perquè “la prevenció ha de ser la resposta, educant i formant des de l'arrel per a viure la igualtat i la llibertat d'una manera real”.  

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet