Versió per a imprimir

El Ple de la Diputació distribuïx 672.000 euros en ajudes complementàries per a obres i servicis

  • Un total de 212 municipis i 16 mancomunitats es beneficiaran de les subvencions, que s’invertiran en la remodelació d’edificis públics, cementeris, instaŀlacions esportives, depuració d’aigües o embelliment de carrers, entre altres àmbits
Imatge del ple celebrat hui
18/12/2012

 

El Ple de la Diputació de València ha aprovat hui, per unanimitat de tots els grups polítics, distribuir un total de 672.646 euros en ajudes complementàries a municipis i mancomunitats de la província per a obres i servicis públics, a través del Pla Complementari al Pla Provincial d’Obres i Servicis (PPOS) del 2011.


Les subvencions beneficiaran un total de 212 ajuntaments i 16 mancomunitats i estan relacionades amb les obres contractades a través del PPOS 2011, encara que en alguns casos també podran utilitzar les subvencions per a fer obra nova, després de fer la soŀlicitud corresponent. Els municipis fan tot tipus d’obres amb les ajudes del PPOS, des de la remodelació d’edificis públics fins a obres de depuració i canalització d’aigües, actuacions als cementeris, finalització d’instaŀlacions esportives o embelliment de vies públiques.

 

El pla provincial és el programa d’inversió més important de la Diputació i arreplega la voluntat de l’ajuntament, des de la seua autonomia local, d’executar les obres que considere més necessàries per al desenrotllament de la seua localitat, però, en tot cas, es prioritzen els servicis bàsics que necessiten les poblacions.

 

NOTA: S’adjunta el llistat de subvencions concedides.

 

Agrupació d’ajuntaments

En la sessió plenària, d’altra banda, l’Àrea de Cooperació Municipal ha informat favorablement sobre l’agrupació dels ajuntaments de Carrícola i d’Atzeneta d’Albaida per al sosteniment en comú del lloc de Secretaria-Intervenció.

 

Segons l’informe, l’agrupació és una fórmula efectiva que permet l’estalvi efectiu de cost i de personal als ajuntaments més menuts.

 

La població de Carrícola té 93 habitants, mentre que Atzeneta en té 1.260, dada a partir de la qual es deduirà la part proporcional que cada ajuntament aportarà per a sufragar el cost de la plaça.

 

L’agrupació d’ajuntaments és una figura prevista en la llei, a la qual es poden acollir de forma voluntària els consistoris amb menor capacitat econòmica i de gestió.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet