Versió per a imprimir

El Ple habilita per unanimitat el pressupost del nou Pla d'Inversions Sostenibles

  • El president, Jorge Rodríguez: «Tant de bo tots els decrets que firmara en la vida foren com aquest, perquè segur que firmant aquest tipus de decrets estem afavorint molts ciutadans i ciutats»
  • Tots els grups polítics recolzen el pla de finançament de 71,2 milions, que permet als ajuntaments triar els seus projectes
Pleno Diputación foto_Abulaila (1)_4.jpg
16/09/2015

El Ple de la nova Diputació de València ha aprovat Hui, per unanimitat de tots els grups polítics amb representació en la institució, l'expedient de modificació pressupostària necessari per a executar el Pla d'Inversions Sostenibles impulsat recentment pel govern de la corporació i dotat amb 71,2 milions d'euros. 


El president, Jorge Rodríguez, ha comentat que el pla suposa «un treball fet amb tota la diligència» i es tracta d’«un decret amb un criteri objectiu, que dóna autonomia als ajuntaments per a triar els seus projectes. És un pla millorable, però absolutament objectiu. Tant de bo tots els decrets que firmara en la vida foren com aquest, perquè segur que signant aquest tipus de decrets estem afavorint molts ciutadans i ciutats». 


El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, ha explicat que combina «agilitat i possibilitat», ja que només arribar al govern ens trobem amb un romanent de 71 milions, que decidim destinar als pobles abans que dedicar-lo a amortitzar deute, que era l'única alternativa per llei. 


«Tingueu la tranquil·litat que s'ha fet pel bé dels municipis i amb millores tècniques aportades pels tècnics de Cooperació Municipal, com la possibilitat d'incloure projectes locals adjudicats des de l'1 de gener d'enguany». 

 

Debat polític

Els portaveus del PP i de Ciutadans, Mari Carmen Contelles i José Enrique Aguar, han votat a favor de l'expedient de modificació del crèdit, que és el que dóna cobertura legal al pla. 


El diputat Aguar ha comentat que «el president ja va avançar al juliol el Pla i, des d'aquell moment, havem tingut temps per a treballar i consensuar-lo. D'altra banda, ha afirmat que Ciutadans «creu que havia d'haver sigut més just. Hi ha diferències de més de 1.000 euros per habitant en municipis xicotets». 


En aquest sentit, ha apuntat també que el pla «reforça la ciutat de València que, per les seues pedanies, se li assigna una quantitat que puja a 5 milions, mentre que alguns municipis amb aldees tenen una assignació de 50.000 euros». 


La portaveu del PP, Mari Carmen Contelles, ha assegurat que el govern de la Diputació «ha aprovat un pla i no ha escoltat l'oposició», alhora que ha agraït «que s'hagen tingut en compte alguna propostes del PP, com que es poguera dividir el pla, ja que inicialment no es podia».


Al seu judici, «s'ha deixat en el vagó de cua els pobles més xicotets. Al PP li pareix bé el pla, però hi havia altres opcions: s'hauria d'haver planificat bé el projecte i traure’l l'1 de gener» —ha finalitzat.  

Declaracions del President
Declaracions del President
Declaracions d'Altur
Declaracions d'Altur
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet