Versió per a imprimir

El Premi Iturbi destinarà 89.000 euros als guanyadors del Concurs Internacional de Piano de València

  • Les assignacions experimentaran un augment del 70%; el primer premi estarà dotat amb 30.000 euros i l'enregistrament d'un cd per IBS Classical; el segon amb 20.000 i el tercer amb 10.000, així com una gira de concerts a Espanya i l'estranger per als tres
  • Glòria Tello, diputada responsable del Premi Iturbi, ha destacat “l'esforç econòmic que realitza el Concurs Internacional de Piano de València en esta edició especial que celebra el seu 40 aniversari”
Imagen
01/06/2021

El Premi Iturbi, que organitza la Diputació de València, destinarà un total de 89.000 euros en metàl·lic als diferents guanyadors del Concurs Internacional de Piano de València que se celebrarà entre el 23 de juny i el 2 de juliol. L'organització també finançarà els concerts a Espanya i a l'estranger durant l'any 2022 amb la participació de les persones guanyadores dels tres primers guardons i s'atorgaran altres premis especials finançats per entitats, institucions, empreses patrocinadores i col·laboradores. [Veure documentació adjunta].

 

Els premis, en un any en el que este esdeveniment musical, de caràcter biennal, celebra el seu 40 aniversari, experimentaran un augment del 70% respecte al certamen precedent; el primer estarà dotat amb 30.000 euros i l'enregistrament d'un cd pel reconegut segell discogràfic IBS Classical; el segon amb 20.000 i el tercer amb 10.000, així com una gira de concerts a Espanya i l'estranger per a estos tres primers classificats.

 

Els tres finalistes que no accedisquen a la gran final rebran 5.000 euros i una d'estes dotacions l'aportarà l'Ajuntament de València. A més, tenen assignats 2.000 euros: el premi especial al millor intèrpret de música espanyola, per la Diputació de València; la millor interpretació d'una sonata de Mozart, per la Societat Filharmònica de València; la millor interpretació d'un concert de Beethoven, per Kawai; i al millor concursant triat pel públic, per Clemente Pianos.

 

La millor interpretació de Imágenes, obra d'Óscar Colomina encarregada per a la celebració de l'aniversari del Premi Iturbi, rebrà 1.000 euros de Polimúsica. Així mateix, la conselleria de Cultura, ofereix 5.000 euros per a realitzar una sèrie de concerts per la Comunitat Valenciana a càrrec dels guanyadors del primer, segon i tercer premi.

 

Al concurs es van inscriure 178 pianistes de 41 països, el que la converteix en l'edició més concorreguda; i el jurat, després d'avaluar les seues actuacions, va seleccionar a 22 que representaran a 15 nacions en la primera fase (del 23 al 24 de juny), la segona quedarà amb 16 (del 25 al 26), i en la semifinal competiran 10 (del 27 al 28). La primera final enfrontarà a 6 (del 29 al 30) i la Gran Final a 3 (2 de juliol), en les quals els concursants interpretaran dos concerts per a piano amb l'Orquestra de València en el Teatre Principal, que acollirà totes les proves eliminatòries. 

 

Col·laboració d'institucions i empreses

 

Glòria Tello, diputada responsable del Premi Iturbi, regidora de Cultura de l'Ajuntament de València i presidenta del Palau de la Música, ha volgut destacar “l'esforç econòmic que realitza el Concurs Internacional de Piano de València en esta edició especial que celebra el seu 40 aniversari”. Tello ha agraït “la col·laboració d'institucions i empreses en la dotació de premis, organització de concerts i en les diverses activitats que durà a terme”.

 

El Premi Iturbi, que compta amb la direcció artística de Joaquín Achúcarro, forma part de la Federació Mundial de Concursos Internacionals de Música, una associació amb seu a Ginebra que reuneix concursos de països dels cinc continents entre els quals es troben les competicions internacionals de música més prestigioses de tot el món. Així mateix, el Concurs Internacional de Piano de València, és membre de la Fundació Alink-Argerich, la qual reuneix la major part de concursos internacionals de piano de tot el món.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet