Versió per a imprimir

El projecte “Acceder” rep 8.000 euros de la Diputació per a la inclusió soci-laboral del col·lectiu gitano

  • La Fundació del Secretariat Gitano gestiona aquest programa per a incrementar les seues competències bàsiques transversals i professionals
  • La subvenció forma part dels 120.000 euros que l'Àrea de Benestar Social ha aprovat per a projectes de caràcter social
Imagen
11/07/2016

La Diputació de València ha aprovat una ajuda de 8.351 euros destinats al Programa d'accés a l'ocupació “Acceder” de la Fundació del Secretariat Gitano de la Comunitat Valenciana. La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha assegurat que amb aquest tipus de programes “aconseguim la promoció real de la inclusió social i la lluita contra la pobresa i la discriminació social”. 

“Acceder” és un projecte d'intervenció amb població gitana l’objectiu del qual és millorar la inclusió soci-laboral de persones gitanes augmentant la seua presència en el mercat laboral, la seua contractació i la qualitat dels llocs de treball, a més d'aconseguir incrementar les seues competències bàsiques transversals i professionals amb un enfocament integral i integrat.

El Programa es desenvolupa en dos vessants diferenciats però complementàries. D'una banda, els itineraris d'inserció soci laboral amb especial adaptació als joves i les dones gitanes; per l'altre, les intervencions sobre els sistemes i les estructures socials, polítiques i econòmiques per a combatre estereotips i prejudicis sobre les persones gitanes.

“L'objectiu d'aquest projecte ha de ser l'objectiu comú d'incrementar efectivament la taxa d'ocupació entre la població gitana”, ha assenyalat la diputada de Benestar Social.

La Fundació del Secretariat Gitano compta amb més de 30 anys d'experiència i 15 anys dedicats a la gestió de Programes del Fons Social Europeu, com és el cas de “Acceder”.
 

120.000€ per a projectes socials

La Corporació provincial, des de l'Àrea de Benestar Social, ha destinat un total de 119.999,40 euros per a ajudes a associacions i entitats d'acció social que durant l'any 2016 desenvoluparan projectes d'accés a l'ocupació, reinserció soci-laboral, inclusió social de persones recluses i exrecluses, atenció soci sanitària a persones sense llar, orientació, formació i intermediació laboral de persones en risc d'exclusió social i millora de la qualitat de vida de les persones diabètiques, entre uns altres. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet