Versió per a imprimir

El projecte solidari 'RefugiArte' recala en València amb el suport de la Diputació

  • La inauguració de la mostra serà al Centre del Carme, a les 20:00 hores, i comptarà amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, l'alcalde de València, Joan Ribó, i el diputat de Cultura, Xavier Rius
  • Prop de 200 obres cedides per artistes i creadors visuals es posaran a la venda per tal de recollir fons amb els quals recolzar el treball de les entitats d'ajuda als refugiats
Imagen
10/05/2017

La ciutat de València acull a partir d’aquest dijous i fins el proper 10 de juny la nova edició de la campanya RefugiArte, una iniciativa que suma cultura i solidaritat, amb exposicions, teatre i música, amb el propòsit de recaptar fons per a les ONG que treballen amb les persones refugiades. Un projecte que compta amb el suport institucional de la Diputació de València, entre d’altres administracions.

 

En concret la corporació provincial, dintre de la col·laboració establerta com a membre del Patronat del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, ha actuat com a interlocutora per a la cessió de l’espai expositiu que acollirà aquesta mostra solidària al Centre del Carme.

 

La proposta consisteix en la realització d'una exposició amb prop de 200 obres d'art, cedides per artistes i creadors visuals d’arreu de la Comunitat Valenciana i que es posaran a la venda per tal de recollir fons amb els quals recolzar el treball de les entitats d'ajuda als refugiats, a través de les ONG Oxfam Intermón i CEAR-PV.

 

El diputat de Cultura, Xavier Rius, assistirà aquest dijous 11 de maig, a les 20:00 hores, a la inauguració de l’exposició RefugiArte – València, la qual tindrà lloc a la sala Contrafuertes del Centre del Carme. Un acte que comptarà amb la participació de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, i de l'alcalde de València, Joan Ribó.

 

«Des de la Diputació de València celebrem una iniciativa que potència la solidaritat en un món tan egoista i complex», ha afirmat Rius. «La generositat dels artistes i de la gent de la cultura permet tirar endavant projectes com RefugiArte, que són vitals per fer llum a les zones d’ombra. La societat no pot defugir de les seues responsabilitats», ha incidit el diputat.

 

Des de l’organització han manifestat que RefugiArte «és l’expressió col·lectiva i solidària del món de les arts visuals, un gremi que es mobilitza i pren la iniciativa compromesa amb l’ajuda als refugiats i amb la defensa dels drets humans», han destacat.

 

A més de l'exposició d'obres artístiques, la campanya inclourà actuacions transversals de teatre, música, dansa i poesia obertes al públic.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet