Versió per a imprimir

El Puig ofereix a La Vuelta els arguments per a mostrar la seua història a 400 milions d'espectadors

  • El municipi de l'Horta presenta la quarta etapa de la ronda ciclista, amb arribada als peus del Monestir de Santa Maria, en l'antic refetor d'una de les joies patrimonials dels valencians
  • La carrera, amb Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Fabio Aru, Richard Carapaz i Steven Kruijswijk, podi en el Tour, ja confirmats, tindrà lloc el dimarts 27 d’agost amb eixida des de Cullera
Imagen
31/07/2019

La Vuelta és molt més que l'èpica i l'esforç d'un esport que s'alimenta de “sensacions, arguments i històries”, assenyala Javier Guillén, director del “únic esdeveniment a Espanya que pot arribar a qualsevol lloc del país”. Al Puig tenen arguments de sobres per a donar a conéixer la seua història i el seu patrimoni a 400 milions de persones de 200 països, i ho faran el pròxim 27 d'agost convertint-se en final de la quarta etapa de la ronda ciclista, que arranca a Cullera.

 

Les faldes del Monestir de Santa María, cor del Puig, acolliran la línia de meta d'un recorregut inèdit que tornarà a portar l'escamot multicolor a la província, al cap d'un any de parèntesi que als responsables de La Vuelta se'ls ha fet llarg. “És un luxe tindre aquest monestir com a fi d'etapa i poder situar la sala de premsa, amb més d'un centenar de mitjans acreditats, en aquest claustre replet d'història”, ha afirmat Guillén durant la presentació de l'etapa en el refetor del monestir.

 

En la fortalesa en la qual Jaume I va iniciar la conquesta de València, on els Mercedaris guarden rèplica de la seua espasa, l'alcaldessa del Puig i amfitriona de l'acte, Luisa Salvador, ha transmés la “tremenda il·lusió que tenen tant els aficionats al ciclisme com els que no ho són per aquest esdeveniment esportiu en el qual el nostre municipi serà protagonista”. L'alcaldessa ha coincidit amb el conductor de l'acte, el periodista Benjamín Marín, en la repercussió internacional de l'esdeveniment més important que acull El Puig des de les visites dels Reis Emèrits a la localitat en la dècada dels setanta.

 

Vertebrar el territori

 

La quarta etapa de La Vuelta, amb eixida a Cullera, travessarà La Ribera, el Camp de Túria i el Camp de Morvedre abans de tornar a l'Horta i arribar al Monestir del Puig. En paraules del diputat d'Esports, Andrés Campos, “aquest recorregut demostra que es tracta d'un esdeveniment esportiu, turístic i econòmic que vertebra el territori i deixa un important retorn en els municipis de la província”.

 

Campos ha destacat els més de 4 milions de seguidors de La Vuelta en les xarxes socials i ha confirmat l'aposta de la Diputació de València per un esdeveniment que en la seua present edició té confirmada la participació de ciclistes com Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Fabio Aru, Richard Carapaz i el tercer classificat del Tour de França, l'holandés Steven Kruijswijk.

 

Explicava el director de La Vuelta que “no n'hi ha prou amb llançar l'helicòpter i que grave; cal saber el que es vol filmar en funció dels arguments i històries que volem mostrar al món”. El Puig ho té clar. Des de les platges a la gastronomia, i per descomptat la història i patrimoni que trobem en el refetor de 1670 que ha acollit la presentació de l'etapa, en el Museu de la Impremta, en la Cartoixa d’Ara Christi i en el misticisme que emana del Monestir amb el qual batega El Puig, allí on va començar la Conquesta. Arguments per a comptar una i mil històries i, per què no, per a gaudir del ciclisme.

Luisa Salvador, alcaldessa de El Puig
Luisa Salvador, alcaldessa de El Puig
Andrés Campos, diputat d'Esports
Andrés Campos, diputat d'Esports
Javier Guillén, director de La Vuelta
Javier Guillén, director de La Vuelta
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet