Versió per a imprimir

‘El quadern de la Dipu’ acosta als xiquets i les persones majors què és i què fa la Diputació de València

  • El president, Jorge Rodríguez, i la diputada Mercedes Berenguer destaquen l'aposta d'acostar les institucions públiques a la societat
  • Rodríguez: «Un es pregunta si les diputacions es qüestionen perquè no se sap molt bé què fan; havem d'explicar a què es destinen els diners dels ciutadans»
  • La publicació, protagonitzada per l'alcalde del Palomar, Jordi Vila, té una aplicació disponible per a mòbils i tauletes
  • L'edició impresa és un còmic informatiu, que es distribuirà per tots els coŀlegis públics i concertats de la província
Imagen
20/09/2016

Sabies que les diputacions nasqueren el 1812 amb La Pepa? Sabies que la de València va ampliar el port de la ciutat el 1869? Sabies que el Palau de la Generalitat va ser la seu de la Diputació de València? Coneixes les ajudes i els serveis que la Diputació presta als 266 municipis de la província?

 

Les respostes a aquestes preguntes es troben en El quadern de la Dipu, un còmic informatiu que es distribuirà per tots els coŀlegis públics i concertats i acosta als xiquets i a les persones majors la història i els serveis que presta la Diputació de València. El quadern també té una aplicació interactiva per a mòbils i tauletes disponible ja en Google Play, i pròximament en iOS Store, amb uns quants jocs que acosten el dia a dia de la Diputació als ciutadans d'una forma didàctica i divertida.

 

L'objectiu d'aquesta publicació amb una aplicació mòbil és «acostar a la societat d'una forma amena el que fem cada dia en la Diputació de València», segons ha explicat el president, Jorge Rodríguez, que ha afegit que «malgrat que els serveis que presta aquesta casa incideixen de forma directa en les nostres vides, continua sent una gran desconeguda per a molts. Un es pregunta si les diputacions es qüestionen perquè no se sap molt bé el que fan», ha reflexionat el president, que ha insistit que «mentres les diputacions estiguen en funcionament, han d'oferir els millors serveis i fer que la gent els conega».

 

És una de les conclusions de l'enquesta que els nous responsables de la Diputació van remetre als ajuntaments per a conéixer les inquietuds dels alcaldes. D'aquell treball de camp, s’extragué que molts alcaldes desconeixien una part dels serveis que ofereix la Diputació. «Amb aquesta publicació seguim apostant per la transparència i per explicar quina és la destinació dels impostos que paga la ciutadania» —ha dit Rodríguez.

 

El president de la Diputació ha avançat que aquest quadern de la Dipu és l'avantsala d'un catàleg de serveis, que es publicarà les properes setmanes i «arreplegarà exhaustivament tots i cadascun dels serveis que presta la Diputació».

 

En la part didàctica s'ha centrat la diputada de Benestar Social i Educació, Mercedes Berenguer, que ha detallat que els centres escolars que vullguen utilitzar el quadern com a manual en les aules podran soŀlicitar els exemplars que necessiten a la Diputació. Berenguer ha posat l'accent en l’«aliança entre generacions» a l'hora de fer arribar els continguts interactius del quadern tant a xiquets com a persones majors. La diputada d'Educació ha donat pas a Mayte Aparisi, responsable de l'empresa que ha elaborat el quadern i l'aplicació per a dispositius mòbils, que s'ha encarregat de demostrar les funcionalitats de la nova ferramenta.

 

L'alcalde del Palomar com a protagonista


El protagonista d’El quadern de la Dipu és Jordi Vila, alcalde del municipi del Palomar des del 1999. «Sempre solc tindre a mà un quadern de política municipal en el qual guarde anotacions sobre les subvencions i altres serveis que ofereix la Diputació, i servia de guia per a molts alcaldes, que em cridaven i em preguntaven, sobretot de la Vall d'Albaida» —ha explicat Vila, que ha inspirat aquesta guia de serveis als nous gestors de la Diputació. «Per a mi és una gran satisfacció que la Diputació reconega el treball que he pogut fer al capdavant del meu municipi al llarg de dèsset anys com a alcalde» —ha manifestat l'alcalde del Palomar, i ha dit que «el 80% del pressupost dels municipis de menys de 3.000 habitants per a inversions i serveis depén de la Diputació, cosa que demostra la importància de la institució per a garantir la seua supervivència».

 

El Palomar té hui cent habitants més que el 1999 gràcies al treball del seu alcalde i les ajudes d'una Diputació que s'ha encarregat de dotar al municipi de serveis per a disposar d'una bona qualitat de vida. Jordi Vila ha recorregut d'un en un els departaments de la Diputació acompanyant l'editora del quadern, Mayte Aparisi, perquè els responsables de les distintes àrees els detallaren els serveis que presta la institució. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet