Versió per a imprimir

El raspall busca a Bellreguard espais de reconeixement

  • L'Ajuntament vol recuperar i posar en valor la col·lecció 'El Zurdo'
Imagen
04/12/2020

L'Ajuntament de Bellreguard vol recuperar i posar en valor la col·lecció de pilota ‘El Zurdo’, i per este motiu l'alcalde de la localitat, Àlex Ruiz, amb una representació municipal, s'ha reunit amb el diputat de Cultura, Xavier Rius, i el director del Museu Valencià  d'Etnologia, Francesc Tamarit, per exposar les diverses propostes que es troben actualment en estudi sobre la col·lecció, i per iniciar, des de l'Àrea de Cultura de la Diputació, l'assessorament per portar endavant el projecte. L’objectiu és fer accessible la col·lecció de la família ‘el zurdo’ a tota la ciutadania.

 

El trinquet ‘el zurdo’ s’ubicava a Gandia, però amb la seua demolició, la col·lecció ha passat a Bellreguard, custodiada per una família que ha gestionat diversos trinquets a la comarca de la Safor i que conserva una magnífica col·lecció de peces vinculades al joc del raspall, una especialitat de pilota majoritària a la comarca.

 

Jugadors i figures autòctones com Waldo, Emilio, Llopis, Eusebi, Miramar, o el mateix Zurdo són tot un referent per a l'afició de la comarca a la pilota i l'ajuntament estudia les possibilitats de mostrar este patrimoni singular.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet