Versió per a imprimir

El servei de neteja de platges de la Diputació renova la ISO 14001

  • La vicepresidenta de la Diputació de València i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, incidix en la millora contínua del servei de neteja de platges que s’oferix des de 1972
  • La renovació actual de la ISO 14001 ha considerat molt positivament que la corporació haja augmentat la freqüència de neteja per a donar major suport als municipis costaners front a la COVID-19
Imagen
06/08/2020

La secció de Platges de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, que realitza el servei de neteja de platges a una quinzena de municipis, ha renovat la certificació ambiental ISO 14001. El valor ambiental, econòmic i social de les platges obliga a ser molt exigents en la seua neteja i en este sentit i, considerant la fragilitat del medi, s’ha desenvolupat una millora contínua, mitjançant les exigències necessàries per a obtenir la certificació de la norma ISO 14001.

 

La vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, remarca que “amb la implantació de la ISO 14001 ens assegurem que en la neteja, a banda d’aplicar criteris higiènics, es respecta al màxim l’ecosistema litoral, mantenint una cura especial de la fauna, la flora i el sistema dunar, i a més es reduix la generació dels residus o es fa un consum energètic responsable, entre altres consideracions”.

 

El certificat ISO 14001, que engloba tots els processos, des del manteniment de la maquinària ubicada a les naus de València i Daimús a les tasques administratives de la secció, implica, entre altres aspectes, la definició de la política ambiental i la planificació de tots els procediments, a més d’implementar processos respectuosos amb la natura i el compliment de la legislació, la comunicació, la informació i la capacitació de tot l’equip de treball en els requisits que definix la norma.

 

La norma ISO 14001 es renova cada 4 anys, realitzant-se un seguiment anual del seu estat. Actualment la neteja de platges és l’únic servei de la Diputació de València certificat amb esta norma ambiental internacional.

 

La secció de Platges de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació ha augmentat la freqüència de neteja de les platges, de dilluns a diumenge durant els mesos de juliol i agost, per a donar major suport als municipis costaners de la província front a la COVID-19.

 

La secció compta amb 3 camions, 2 remolcs, 17 tractors, 17 màquines i 13 mecànics conductors. Dóna servei des de Puçol a Meliana a l’Horta Nord, i des del Mareny de Barraquetes a Tavernes i de Gandia fins a Piles a La Safor, és a dir, l’equivalent a una superfície de 474.000 metres quadrats i prop de 24 kilòmetres de costa.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet