Versió per a imprimir

El Sona la Dipu multiplica per 8 la seua presència en festivals en tres anys

  • El programa musical de la Diputació de València de suport a grups novells ha passat de 3 festivals en 2015 a 24 en 2018, amb un creixement sostingut dels grups que presenten les seves maquetes
Imagen
05/10/2018

Després de la victòria de Yo Diablo en la final celebrada a Gandia, el Sona la Dipu 2018 toca a la seua fi, mancant l'últim concert de presentació del guanyador a Manises. Una edició en la qual el programa musical ha augmentat la seva presència en festivals de manera exponencial i ha afermat el creixement sostingut en el nombre de bandes inscrites. Aquest increment de participació i l'accés directe al circuit de festivals que recorre la geografia espanyola es donen en un context de professionalització del programa, amb un full de ruta que va començar a traçar-se en 2016 i que hui compta amb una direcció musical pròpia.

 

En 2015 els grups del Sona la Dipu van estar presents en 3 festivals. Tres anys després han format part de 22 cartells a nivell estatal i estan programats en altres dos certàmens musicals en les properes dates. Entre els grups destaquen Dûrga i Frida, guanyadors de 2017, que han tocat en festivals de talla internacional com el Primavera Sound i el Areal Sound. En el que queda d'any, s'espera la presència d'almenys cinc dels semifinalistes d'aquesta edició en el festival valencià Deleste, on actuaran Periferia Norte, Mr.Perfumme i Fuego Amigo; i en el Monkey Week sevillà, en el qual s'espera a Periferia Norte i Yo Diablo.

 

Quant al nombre d'inscripcions, s'ha passat de 80 en 2016 al centenar en la present edició. Un augment que respon a l'esforç de l'àrea de Joventut de la Diputació per professionalitzar el programa en confiar funcions com la producció dels concerts a empreses del sector o a la inclusió d'un jurat paritari i de reconegut prestigi en l'àmbit musical.

 

En aquesta edició ha destacat el canvi de format dels concerts, en els quals anteriorment els grups participants actuaven els primers, com a preàmbul a l'aparició en l'escenari del cap de cartell. Gràcies a la implantació del sistema de dos caps de cartell per concert, un d'obertura i un de tancament, les bandes participants han tingut un major públic i repercussió, en tocar entre els dos. Així mateix, s'ha potenciat que els grups cap de cartell estiguin relacionats amb els concursants a nivell musical, per tenir una major coherència en els concerts.

 

Creixement en xarxes

Per completar aquest balanç del Sona 2018, l'impacte de la present edició en xarxes socials ha sofert un creixement respecte a edicions anteriors, sobretot en la potenciació de Instagram, en el qual s'han augmentat els seguidors més d'un 21%. En el Facebook oficial del programa s'han aconseguit els 8.000 seguidors i en twitter el percentatge d'usuaris ha augmentat un 8%.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet