Versió per a imprimir

Els ajuntaments més menuts tenen el suport de la Diputació

  • Francisco Lledó, diputat d'Assessorament Municipal: «Anem a cobrir perfectament totes les demandes que tenim en estos moments i les que possiblement ens presenten durant tot l'any»
Francisco Lledó, diputat d'Assessorament Municipal
06/01/2013

L'Àrea d'Assessorament Municipal manté els pressupostos de l'any 2012 per a continuar oferint als ajuntaments el mateix nivell de prestació i assessorament en el pròxim exercici.

 

El pressupost de l'Àrea d'Assessorament Municipal per al 2013 ascendix a 5.080.633 euros que es distribuïxen en diferents partides destinades a ajudar els ajuntaments de menor capacitat econòmica i de gestió.

 

El diputat d'Assessorament i Assistència Municipal, Francisco Lledó, ha manifestat que «la majoria de les partides es mantenen, és a dir, que no ha hagut retall, per la qual cosa en l'Assistència Tècnica a ajuntaments disposarem de més de 700.000 euros per a continuar cobrint les seues sol·licituds».

 

El diputat provincial ha subratllat que «amb eixa quantitat respondrem perfectament totes les demandes que tenim en estos moments i les que possiblement es presenten durant tot l'any».

 

El pressupost aprovat possibilita que es mantinguen tots els recursos en assistència tècnica, assessorament i defensa en juí d'ajuntaments que habitualment es realitza des de l'àrea de Presidència. A més, cal tindre en compte que «en Defensa en juí no ens fa falta una aportació extraordinària perquè estem utilitzant els servicis jurídics que té l'Àrea d'Assessorament en la Diputació», ha manifestat el responsable provincial.

 

La Diputaciótambé manté una línia de convenis amb 14 col·leges professionals que assessoren i realitzen treballs, majoritàriament relacionats amb urbanisme, en els municipis amb menors recursos per als quals la institució provincial destina 1.160.000 euros.

 

Francisco Lledó ha explicat, respecte a un altre tipus de servici que presta la Diputació, que «en estos temps no s'estan fent Plans Generals en els municipis, sí que hi ha projectes xicotets de remodelació que poden disposar de la mediació tècnica o de l’elaboració directa del projecte mateix per banda dels tècnics del nostre departament».

 

Ajudes per a desnonaments

 

En l'últim ple de la corporació provincial el president de la institució, Alfonso Rus, va dir que tal com havia anunciat, la Diputació havia d'actuar per a ajudar els ciutadans que estan sent desnonats per no poder fer front al pagament dels seus préstecs bancaris.

 

En esta línia, el diputat responsable de l'assistència a municipis ha assenyalat que «hem firmat la col·laboració amb el Col·legi d'Advocats per a oferir ajuda als ajuntaments els ciutadans dels quals tinguen problemes de mediació amb els bancs per no poder pagar els seus préstecs», ha afegit el diputat.

 

Finalment, Francisco Lledó ha manifestat que «la voluntat de l'Àrea que dirigix és de continuar donant suport a tots els municipis a través d'Assessorament i Assistència Tècnica perquè tinguen la possibilitat d’efectuar diferents projectes, que ells a soles no podrien materialitzar».

 

«La Diputació, com a Ajuntament d'Ajuntaments, té com un dels seus principals objectius donar suport als ajuntaments i eixa és la voluntat i el principal objectiu de la corporació que presidix Alfonso Rus», ha asseverat Francisco Lledó.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet