Versió per a imprimir

Els alumnes de l’Institut Tierno Galván de Moncada entrevisten a Jorge Rodríguez

  • En el marc del projecte ‘El País de los estudiantes’, dues alumnes pregunten al president de la Diputació sobre el funcionament de la Corporació provincial
  • El programa ‘Talento’ es desenvolupa en el centre educatiu des de fa 8 anys; l'alumnat publica un diari trimestral i un digital amb 300.000 visites
  • El president de la Diputació destaca la qualitat del periòdic ‘El Tierno’, elaborat per estudiants, i anima al centre a mantenir la seua aposta per la “innovació educativa”
Imagen
29/04/2017

Dues alumnes de l'Institut Tierno Galván de Moncada han entrevistat al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en el marc del concurs ‘El País de los estudiantes’, que organitza la capçalera d'àmbit nacional i en el qual l'IES Tierno Galván ja es va proclamar campió de la Comunitat Valenciana el passat any.

 

L'entrevista ha girat al voltant de l'actualitat de la Diputació que presideix Rodríguez, els assumptes que gestiona, els sous dels diputats i altres detalls d'interès general no sempre coneguts, en la línia d'acostar les institucions a la ciutadania.

 

La participació del Tierno Galván en el concurs d'El País és una activitat més del programa ‘Talento’ que el centre educatiu ve desenvolupant des de fa 8 anys, i que, entre altres assoliments, compta amb la publicació trimestral del diari El Tierno, amb un tiratge de 6.000 exemplars, i la seua versió digital, amb 300.000 visites.

 

El director del centre, Manuel García, ha explicat que en aquest programa “se selecciona als alumnes amb més iniciativa i interès per emprendre nous projectes, com és el del diari”. Per a García, “una de les sorpreses que ens hem portat amb aquestes entrevistes a polítics, entre uns altres al president de la Generalitat, Ximo Puig, el de les Corts, Enric Morera, i el propi Jorge Rodríguez, és que aquest canvi polític ens ha deixat gent que t'acull amb gran naturalitat i et tracta de tu a tu. Podem dir que hui les institucions valencianes són molt més obertes”.

 

 

Aposta per la “innovació educativa”

 

Per la seua banda, el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha considerat, després de l'entrevista, que “és molt important que en els instituts i centres educatius es coneguen les institucions públiques i els alumnes tinguen una relació directa amb la política”. Per a Rodríguez, “moltes vegades es veu als polítics com a gent molt llunyana, quan en realitat no és així i tenim problemes similars als de la resta de persones”.

 

El president de la Corporació provincial ha volgut posar en valor el treball que està realitzant l'Institut Tierno Galván i “la qualitat d'un diari que no té gens que envejar a altres elaborats per professionals del sector de la comunicació”. Jorge Rodríguez ha volgut animar als alumnes d'aquest institut a seguir en aquesta línia de “aposta clara per la innovació educativa”.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez
Manuel García, director de l'IES Tierno Galván
Manuel García, director de l'IES Tierno Galván
Alba Ramírez, alumna de l'IES Tierno Galván
Alba Ramírez, alumna de l'IES Tierno Galván
Marta Caparrós, alumna de l'IES Tierno Galván
Marta Caparrós, alumna de l'IES Tierno Galván
Els alumnes de l'Institut Tierno Galván de Moncada entrevistan a Jorge Rodríguez
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet