Versió per a imprimir

Els bombers de la Diputació extingeixen 44 focs en les muntanyes valencianes durant l'estiu

  • La presidenta del Consorci Provincial de Bombers, Mª Josep Amigó, fa balanç del període estival d'incendis forestals, en el qual es registra una reducció del 27% respecte al mateix període en 2018
  • Des de 2017, la corporació provincial ha invertit més de 4,4 milions d'euros en gestió forestal sostenible a les comarques valencianes
  • En la campanya de 2019 han participat 660 efectius, al costat de 27 brigades de bombers forestals i 56 brigades de prevenció
Imagen
17/10/2019

Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) han extingit este estiu 44 incendis forestals, enfront dels 61 registrats en el mateix període de 2018, la qual cosa suposa una reducció del 27%. Durant la campanya estival, els bombers també han intervingut en més de 1.300 incendis de vegetació a les comarques de València.

 

En els últims tres anys, la inversió en gestió forestal per part de l'àrea de Medi Ambient de la Diputació supera els 4,4 milions d'euros a les comarques valencianes. Amb esta quantitat es financen programes i actuacions de conservació, manteniment i aprofitament forestal, així com altres orientades a la prevenció d'incendis forestals.

 

En paraules de la presidenta del Consorci Provincial de Bombers, Mª Josep Amigó, “els esforços en gestió forestal sostenible i prevenció d'incendis de la Diputació i la Conselleria de Medi Ambient es veuen reflectits en esta disminució, en la qual ha pogut repercutir la inversió realitzada en este àmbit”. “La coordinació, la planificació territorial i l'aprofitament del territori són clau en la lluita contra els incendis”, ha afegit la vicepresidenta de la Diputació.

 

El Consorci ha comptat en esta campanya amb més de 660 efectius per a lluitar contra el foc. Al costat d'ells, 27 brigades de Bombers Forestals, 56 brigades de prevenció de la Diputació de València i mig centenar d'unitats de vehicles terrestres i mitjans aeris.

 

Inversió en material

 

Mª Josep Amigó també ha explicat el continu esforç inversor en material que està fent el Consorci de Bombers de València, incorporant enguany 2 noves Bombes Forestals Pesades (BFP) de cabina simple i 5 Bombes Urbanes Pesades (BUP) 4×4 de reforç en incendis forestals.

 

Estes inversions també han arribat al Lloc de Comandament Avançat (PMA), amb un vehicle que incorpora les últimes tecnologies, com a comunicacions a través de satèl·lit a llocs on la resta no arriben, equip informàtic que assegura connexió i gestió de qualsevol incident sobre el terreny i accés a les bases de dades cartogràfics de recursos, que està en marxa des de l'any passat. Tot això amb una inversió que supera els 3,2 milions d'euros.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet