Versió per a imprimir

Els col·legis d'advocats responen a 3.700 casos de mediació familiar i hipotecària amb ajuda de la Diputació

  • L'acord de la corporació amb els col·legis de València, Alzira i Sueca té com a objectiu evitar plets i despeses als ciutadans i no sobrecarregar l'administració de justicia
  • "És un servei que cada vegada va a més. Tenim clar que les veïnes i veïns dels nostres municipis tenen problemes quotidians als quals podem donar cobertura", ha assenyalat la diputada Conxa Garcia
  • En poc mes d’un any s'ha passat de 2.366 a 3.702 mediacions, la qual cosa demostra l'acceptació d'aquest servei que cada vegada coneixen més veïnes i veïns de les comarques valencianes
Imagen
16/05/2018

Què és el servei de mediació que ofereix la Diputació de València a través dels ajuntaments de la província? Una eina a través de la qual el consistori de cada municipi pot ajudar a resoldre conflictes familiars i hipotecaris de forma totalment gratuïta, gràcies al conveni entre la corporació i els col·legis d'advocats de València, Alzira i Sueca. En l'actualitat la pràctica totalitat dels municips de la província s'han adherit a aquest servei de mediació. 

 

En el cas de la mediació hipotecària, s'aposta per un mètode per a resoldre aquests conflictes a través del diàleg, assessorament jurídic i defensa enfront de les entitats bancàries per a persones que, a causa de la crisi, es troben en situació de risc i amb la possibilitat de perdre el seu habitatge. Quant a la mediació familiar, un professional imparcial escolta a les parts i proposa acords per a evitar disputes econòmiques entre membres d'una mateixa família.

 

La Diputació de València, a través dels col·legis d'advocats de València, Sueca i Alzira, amb els quals manté un conveni de col·laboració, ha realitzat un total de 3.702 intervencions de mediació hipotecària i familiar durant el passat any, xifra que ha augmentat considerablement respecte a la de 2016, on es va intervenir en 2.366 casos. En 2017 s'han dut a terme 2.845 mediacions sobre conflictes hipotecaris i 857 mediacions familiars.

 

Són les dades que deixa el servei de mediació que presten els col·legis d'advocats de la província que, gràcies a l'aportació econòmica de la Diputació, poden oferir la seua ajuda a través de les seues seus o les dels ajuntaments a petició d'aquests últims.

 

Resposta a la crisi

 

Aquest conveni de col·laboració va sorgir arran de la crisi econòmica i va entrar en funcionament en 2013 amb la mediació de conflictes hipotecaris que comprén, entre altres coses; assessorament jurídic i intermediació sobre préstecs i arrendaments relatius a l'habitatge habitual, actuacions d'intermediació entre els quals no poden pagar els préstecs hipotecaris que van contraure per a finançar l'adquisició del seu habitatge, persones que es troben en situació de vulnerabilitat, així com problemes referents a les clàusules solc.

 

Més tard, en 2016, aquest conveni va ser renovat i ampliat amb la incorporació de mediació familiar, un tipus de mediació que facilita una gestió pacífica i la cerca de solucions útils i avantatjoses per a totes les parts davant discrepàncies familiars com a ruptures, divorcis i conflictes que afecten mares i pares, fills, germans, avis, etc. així com entre veïns i membres d'una mateixa comunitat.

 

Advocats dels col·legis formats en aquests àmbits ofereixen els seus coneixements jurídics, les seues habilitats mediadores i de negociació per a facilitar solucions útils i viables que ajuden a la ciutadania a superar de forma positiva aquestes problemàtiques i d'aquesta manera evitar plets, despeses i no sobrecarregar a l'administració de justícia.

 

3.702 assistències en 2017

 

Els Col·legis d'Advocats de València, Sueca i Alzira van realitzar un total de 3.702 assistències al llarg de 2017. El de València és el que més assistències va realitzar, amb un total de 3.029, de les quals s'han dut a terme 2.201 sobre casos de mediació hipotecària i 828 de mediació familiar. Per la seua banda, el d'Alzira va realitzar durant el passat any un total de 630 mediacions hipotecàries i el de Sueca 43; 14 pel que fa a les mediacions hipotecàries i 29 mediacions familiars.

 

"És un servei que cada vegada va a més. Tenim clar que les veïnes i veïns dels nostres municipis tenen problemes quotidians als quals hem de donar cobertura", ha assenyalat la diputada d'Assessorament Municipal, Conxa Garcia.

 

Aquest conveni, que la Diputació té intenció de renovar en aquest pròxim exercici, tracta de donar resposta a la dramàtica situació de les persones que no poden atendre les obligacions contretes amb els bancs, així com prestar assistència en qüestions familiars. En l'actualitat la pràctica totalitat dels municips de la província s'han adherit a aquest servei de mediació. 

Els col·legis d'advocats responen a 3.700 casos de mediació familiar i hipotecària amb ajuda de la Diputació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet