Versió per a imprimir

Els menors sahrauís i palestins que passen l’estiu a València visiten la Diputació

  • La corporació provincial col·labora amb els programes ‘Vacances en Pau’ i Sunnyfreedom de les organitzacions FASPS-PV i Unadikum
  • Els menors han estat acompanyats pel president de la corporació, Toni Gaspar, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, i el diputat de Cooperació, Emili Altur
Imagen
27/07/2018

Les xiquetes i xiquets sahrauís i palestins que passen l’estiu amb distints projectes d’acollida a les comarques de València han visitat la Diputació. En total, 25 menors procedents dels camps de refugiats sahrauís i 10 joves víctimes de l’ocupació palestina han sigut rebuts pel president de la corporació, Toni Gaspar, i la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, així com pels diputats de Cooperació Internacional, Emili Altur, la diputada de Memòria Històrica, Rosa Pérez, i la diputada Mamen Peris.

 

Els 35 menors es troben passant l’estiu a València amb famílies d’acollida i campaments en el marc dels programes estivals ‘Vacances en Pau’ i Sunnyfreedom. Aquestes iniciatives estan organitzades per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià (FASPS-PV) i l’Associació Pau, Igualtat i Solidaritat (Unadikum) i compten amb la col·laboració de la Diputació a través de dos convenis de l’àrea de Cooperació Internacional.

 

A la recepció, que ha tingut lloc al saló de plens de la Diputació, el president Toni Gaspar ha destacat que aquesta col·laboració amb ONG “es, tal vegada, la que fem amb més sentiment, perquè facilitem que estos xiquets que venen de Palestina i del Sàhara puguen passar ací uns dies de vacances”. El president ha encoratjat també als menors a que “aprenguen de la nostra cultura, que ens ensenyen tot allò que podem millorar i també el que fan ells, perquè el món es canvia a poc a poc i amb la interacció de tots. Tots ens fem falta”.

 

El diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, ha ressaltat que aquest és el tercer any que la corporació col·labora amb aquests dos projectes, i ha subratllat que “sense l’ajuda de la Diputació, les xiquetes i xiquets que hui rebem ací no podrien vindre, perquè a més de l’ajuda financera també col·laborem per facilitar els tràmits burocràtics necessaris per tal de que puguen viatjar, especialment en el cas dels menors palestins”.

 

Els representants de les dues organitzacions han agraït la disposició de la Diputació per fer possible la continuïtat d’aquests dos programes. El representant de Unadikum, Manuel Pineda, ha assenyalat que la finalitat principal de la iniciativa Sunnyfreedom és “mostrar a aquestes xiquetes i xiquets que existeix un món en pau i que hi ha molta gent que recolza la causa palestina”. Pineda també ha mostrat el seu agraïment especial a la diputada Rosa Pérez pel seu suport personal a aquesta iniciativa.

 

Per la seua banda, el delegat sahrauí a la Comunitat Valenciana, Alali Emoiric, ha explicat que “València es distingeix per la seua solidaritat i suport a qui el necessita, i en aquest cas, el Sàhara Occidental, la ex 53 província d’Espanya, l’estat espanyol segueix com a potència administradora de cara al dret internacional i a l’Audiència Nacional, i el que necessitem és el suport moral, polític i material per a que no solament aquests xiquets puguen passar les vacances ací, sinó també per a acabar amb la última colònia d’Àfrica, que és el Sàhara Occidental”.

 

‘Vacances en pau’ per a menors víctimes del conflicte sahrauí

 

L’objectiu del programa ‘Vacances en Pau’, que està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià, és l'acolliment temporal de menors que són víctimes del conflicte sahrauí i resideixen als camps de refugiats del sud d’Argèlia,i també la sensibilització de les famílies i la ciutadania d’acollida sobre la situació del poble sahrauí.

 

El programa, que enguany inclourà 163 xiquets a les províncies de València i Castelló, ofereix als més menuts un període de descans i desenvolupament personal en la llar de famílies valencianes, i treballa també en la promoció de la tolerància i interculturalitat entre la societat sahrauí i valenciana.

 

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Diputació a través d’un conveni de 15.000 euros que garanteix la continuïtat del projecte i finançar el desplaçament de 25 menors fins a València. A més, l'organització també duu a terme un seguiment personal dels menuts, de la seua salut, així com de les necessitats afectives i la integració en la seua nova família.

 

Sunnyfreedom, campament estival per a xiquets víctimes de l’ocupació a Palestina

 

El programa Sunnyfreedom que organitza l’ONG Unadikum està destinat a la sensibilització i solidaritat amb menors víctimes del conflicte en la Franja de Gaza i Cisjordània. Amb aquesta iniciativa, 10 menors d’entre 8 i 14 anys realitzen una estada en un campament d’estiu durant 15 dies acompanyats per dos monitors, i gaudeixen així d’un entorn sense la violència a la que els sotmet l’ocupació israeliana de la Franja de Gaza i Cisjordània. 

 

La col·laboració de la Diputació es materialitza en un conveni de més de 31.000 euros amb els que es finança el viatge, els costs del campament  i les activitats lúdiques, i també les revisions i assistència mèdica dels menors que siguen necessàries.

 

*  MATERIAL DE VÍDEO DISPONIBLE A L’FTP DE LA DIPUTACIÓ

 

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet