Versió per a imprimir

Els més menuts descobreixen a Requena els secrets de l’art amb l’ajuda de la Diputació

  • El taller infantil ‘¿Como se mueve el arte?’ acosta als xiquets de 6 a 12 anys el recorregut d'una obra des que naix fins que està finalitzada
  • Es tracta d'una de les activitats paral·leles organitzades amb motiu de les exposicions itinerants ‘Memoria de la modernidad’ i ‘Conoce la Diputación’ de la institució provincial
Imagen
23/06/2017

Trencar la barrera que molts menuts tenen pel que fa a l'art, especialment aquells que mai abans han estat en un museu. És un dels principals objectius dels tallers infantils organitzats com a activitat paral·lela a Requena a les exposicions ‘Memoria de la modernidad’ i ‘Conoce la Diputación’, amb les quals la institució provincial ha eixit de ruta per les comarques per a donar a conéixer els seus serveis i acostar als valencians el seu ric patrimoni artístic.

 

Sota el títol ‘¿Como se mueve el arte?’, els xiquets i xiquetes descobreixen com naix una obra, coneixent quin és el seu trajecte des que s'origina la idea fins que està finalitzada. D'una manera lúdica, a través de jocs i dinàmiques participatives, els més joves es van aproximant a les diferents peces que formen part del taller, aprenent la història que amaguen les pintures.

 

De la mateixa forma, s'aproxima el paper dels artistes, comissaris i mecenes, com el va ser la Diputació de València. Tot perquè els assistents puguen comunicar la seua experiència a través d'una postal enviada a un destinatari escollit per ells. Així, es tracta d'afavorir una aproximació dinàmica i creativa al fet artístic, una manera de convertir als xiquets i xiquetes en “exploradors” de l'art per a impulsar la seua pròpia visió sobre l'art i les obres.

 

Segons han explicat els organitzadors dels tallers, es tracta de veure què petjada deixa en els menuts la visita i veure de quina manera es trasllada als altres, a més de generar una imatge positiva en la seua memòria d'allò que significa una obra d'art o una exposició. D'aquesta manera, quan tinguen ocasió en el futur de tornar a un museu deixaran de percebre-ho com un espai distant reservat a uns pocs, sabent que la visita a una mostra pot ser divertida i estimulant.

 

Els tallers infantils s'organitzen tots els diumenges fins al 6 d'agost a les 12, de manera que coincideixen amb les visites dels adults perquè tots puguen gaudir de les exposicions. És necessària la inscripció prèvia en Tourist Info Requena (requena@touristinfo.net, 96 230 38 51), en la qual s'ha d'indicar el nombre de places reservades, el nom del pare o mare i dels xiquets, un telèfon de contacte i correu electrònic. L'activitat és gratuïta amb aforament limitat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet