Versió per a imprimir

Els municipis valencians de menys de 15.000 habitants reben 19,5 milions d'euros de la Diputació per a atenció social

  • La institució ha incrementat en més de 5 milions esta partida per a donar cobertura en total a 230 ens locals. Els primers 11,5 milions arribaran esta mateixa setmana i la resta durant l'estiu
  • La corporació provincial cobrix el 92% del cost dels serveis socials d'estos ajuntaments, incloses les despeses dels equips locals, ajuda a domicili o el pagament de lloguers, llum i menjar
Imagen
13/05/2020

Els municipis valencians de menys de 15.000 habitants rebran enguany 19,5 milions d'euros de la Diputació per a atenció social. Amb esta partida, la corporació provincial cobrix el 92% del cost dels serveis socials de 230 ens locals, amb un increment de més de 5 milions respecte a l'exercici anterior per a donar cabuda als ajuntaments d'entre 10.000 i 15.000 habitants dels quals s'encarregava la Generalitat.

 

El primer lliurament d'esta partida d'Atenció Social, uns 11,5 milions d'euros aproximadament, arribarà esta mateixa setmana als 227 consistoris i les tres entitats locals menors als quals dóna cobertura la Diputació. La resta, al voltant de 8 milions amb el suplement de crèdit de 222.000 euros aprovat en el ple d'abril, es transferirà als municipis durant l'estiu.

 

D'esta forma, la corporació que presidix Toni Gaspar continua posant a la disposició dels ajuntaments els recursos necessaris i la liquiditat per a garantir els serveis bàsics, en este cas una atenció social de vital importància en el context actual de crisi sanitària, amb els efectes que té per als col·lectius més vulnerables.

 

En paraules de la diputada d'Educació i Inclusió Social, Empar Folgado, “esta línia d'ajudes que la Diputació amplia enguany assumint nous municipis demostra la importància de treballar conjuntament amb altres institucions per a donar la millor resposta als ciutadans”. “En matèria d'atenció social l'important és ajudar els ajuntaments a protegir a les seues veïnes i veïns, a les famílies que pitjor ho passen, amb l'objectiu de rescatar persones i complir amb la nostra responsabilitat com a institució pròxima al servei dels municipis”, afig Folgado.

 

Serveis bàsics

 

L'àrea d'Inclusió Social de la Diputació proporciona liquiditat als ajuntaments per a garantir serveis bàsics com l'ajuda a domicili, una atenció que s'ha multiplicat durant la crisi del coronavirus i que també servix per a contractar a persones que troben treball en els seus municipis. La Teleassistència de la Diputació complementa este servei imprescindible per a persones majors o amb mobilitat reduïda.

 

Els prop de 20 milions d'euros pressupostats per la Diputació per a Atenció Social tenen altres usos igualment de primera necessitat, determinats per l'autonomia local en la qual es basa la gestió provincial. Entre ells, el pagament de lloguers, rebuts de llum i aigua o menjar a les famílies en risc d'exclusió social; les ajudes a xicotets comerciants i autònoms amb problemes per a fer front a les despeses a conseqüència del bloqueig econòmic causat per la pandèmia; i la cobertura salarial dels professionals que formen els equips socials de cada municipi, amb psicòlegs i psicòlogues, tècnics i tècniques d'Igualtat, advocades i advocats i treballadors socials.

 

En la línia marcada pel president Gaspar des de l'inici de l'estat d'alarma, tractant de donar una resposta immediata a les necessitats dels municipis i garantir la seua liquiditat per a fer front a la crisi, els tècnics de l'àrea provincial de Benestar Social treballen en un decret que permeta abonar als ajuntaments la segona remesa d'ajudes, d'uns 8 milions d'euros, durant els mesos d'estiu.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet