Versió per a imprimir

Els Plans d’Inversions i Ocupació de la Diputació suposaran una ocupació global al voltant de nou mil persones

  • Rus presenta el projecte inversor de la corporació provincial per al 2014 i 2015, que perseguix agilitzar els tràmits, donar seguretat en els llocs de treball i estalviar costos administratius
  • La corporació possibilita que els ajuntaments compten amb les ajudes i puguen contractar les obres a partir de gener del 2014, en un sol projecte i termini
  • Els plans inclouen inversions directes en pobles i aldees, a més d’obres en carreteres, camins rurals, patrimoni i medi ambient
Medina, Rus i Prieto durant la presentació dels plans
24/10/2013
El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha presentat hui els Plans provincials d’Inversió i Ocupació, dissenyats per al període 2014-2015, que suposen un muntant de 163 milions d’euros i el desenvolupament del qual preveu l’ocupació global al voltant de 9.000 persones, entre llocs de treball directes (5.400 persones) i indirectes (3.500 persones aproximadament).

Alfonso Rus ha destacat que els plans són biennals, perquè perseguixen «davant la precarietat i les dificultats que travessen els ajuntaments, agilitzar els tràmits administratius i avançar-se a les demandes dels alcaldes, que al gener ja comptaran amb les ajudes provincials dels dos exercicis en els seus pressupostos per a contractar i fer les obres locals, a fi de donar solució ràpida a les necessitats que tinguen».
«Açò també abaratirà els costos, ja que els consistoris faran les contractacions en un sol termini de dos anys i un sol projecte, la qual cosa també és una altra garantia per a les empreses contractades i els seus treballadors».
La Diputació ha calculat l’impacte en la generació i conservació de l’ocupació de les seues inversions en la província per mitjà de l’estimació de l’ocupació necessària per a portar avant les distintes actuacions incloses en els plans programats.
Ocupació com a base del benestar
«La creació d’ocupació és la base del benestar de les persones, perquè es veja la llum en la situació actual, per això cal inventar i intentar agilitzar les accions, això és invertir diners i treballar», ha insistit Rus.
Rus, a més, ha explicat que els plans dissenyats «són quasi al 100% lineals, és a dir, que arribaran a tots els ajuntaments», amb independència del seu signe polític, «encara que intentem que els pobles més menuts tinguen més, perquè són els que més necessiten».
També ha recordat que l’esforç inversor de la Diputació «ha requerit el control i la contenció previs de la despesa de la institució i els diputats en totes les seues àrees, amb l’únic fi de servir al màxim els municipis i els seus veïns, que és el fi de la institució».
El responsable provincial ha donat a conéixer els programes en la roda de premsa, acompanyat pel vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cooperació Municipal, Juan José Medina, i el diputat de Carreteres, Isidro Prieto.
Àmplies inversions
Els Plans provincials d’Inversió i Ocupació 2014-2015 destinen el gros del seu pressupost en inversions directes en els municipis (66 milions d’euros), millores i manteniment de les carreteres provincials (77 milions d’euros), i els camins rurals o vies pecuàries de comunicació entre els pobles (12 milions d’euros), encara que també s’ocupen de la conservació del patrimoni arquitectònic i artístic local (6 milions d’euros), el desenvolupament de les aldees i els xicotets nuclis de població (6 milions d’euros), així com de la recuperació de zones paisatgístiques degradades i l’eliminació de riscos geològics en les poblacions (3 milions d’euros).
El vicepresident primer i diputat de Cooperació Municipal, per la seua banda, ha destacat que «és important donar impuls als ajuntaments en este moment, per la situació econòmica que viuen i per la vocació municipalista de la Diputació, d’ací la vertebració d’una línia de cooperació amb ells molt més clara i finançada amb fons propis de la corporació».
Juan José Medina ha explicat que amb este sistema «els ajuntaments podran planificar les infraestructures que els queda per fer la resta de la legislatura», a més d’especificar que pel que fa als 93 milions d’euros que s’invertiran en totes les àrees, a excepció de les de l’àrea de carreteres, «els municipis amb menys de 5.000 habitants rebran entre 150 i 400.000 euros en subvencions en total, mentre que els majors de 5.000 habitants comptaran amb més de mig milió d’euros aproximadament».
«Estes quanties són d’una importància vital ara per al capítol d’inversions dels pressupostos municipals i, a partir d’ací, els ajuntaments, des de la seua autonomia local, podran planificar els seus servicis per als seus ciutadans», ha insistit.
Un dels plans que més ha incrementat la seua dotació econòmica és el de condicionament de camins rurals, que ha doblegat el seu pressupost cada anualitat fins a un total de 12 milions d’euros «darrere de la gran demanda dels alcaldes» i les subvencions del qual es distribuiran segons el barem següent:
Municipis de fins a 1.000 habitants, 15.000 euros. Municipis de fins a 5.000 habitants, 30.000 euros. Municipis de fins a 10.000 habitants, 50.000 euros. Municipis de fins a 20.000 habitants, 75.000 euros. Municipis de fins a 50.000 habitants, 150.000 euros. Mmunicipis de més de 50.000 habitants, 200.000 euros
Millora de la comunicació de 700.000 veïns
El diputat de Carreteres, per la seua banda, ha insistit en el fet que amb els «ambiciosos» Plans d’Inversió i Ocupació la Diputació de València «vol fer un canvi en el final de la legislatura, i tindrà també en compte que la construcció, junt amb l’obra pública (a més del turisme), és un dels importants motors del nostre creixement econòmic».
«Els nostres principals clients són els ajuntaments i els administrats, les persones, i a estos es dirigixen els programes dissenyats, a les necessitats dels consistoris i a millorar la qualitat de vida de les persones i els desocupats en concret», ha detallat.
Isidro Prieto ha explicat que «les inversions en carreteres corresponen a la suma de les últimes dues anualitats de la legislatura actual i els romanents aconseguits per la gestió econòmica de la Diputació».
«Són 70 milions d’euros en total, que pot semblar una quantitat modesta però que en realitat és molt potent a nivell d’inversions de les diputacions provincials», ha conclòs.
Estes inversions milloraran les condicions de comunicació de 700.000 ciutadans de la província, segons les previsions.

Declaracions de Rus
Declaracions de Rus
Declaracions de Medina
Declaracions de Medina
Declaracions de Prieto
Declaracions de Prieto
Imatges de la presentació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet