Versió per a imprimir

Els professors de l’Escola de Capatassos de Catarroja aprenen primers auxilis

  • L’Àrea de Salut Laboral de la Diputació de València impartix els cursos de primers auxilis als professors dels centres educatius dependents de la institució provincial
Cursos de primers auxilis a Catarroja
31/05/2015

Els facultatius de Medicina Laboral de la Diputació de València han impartit durant esta setmana un curs de primers auxilis als professors de l’Escola de Capatassos Agrícoles de Catarroja.

 

El responsable del Servici de Medicina Laboral, Emilio Cogollos, ha estat acompanyat per la també doctora Rosa Muñoz i els infermers (DUE) Rosana Abellán i Rafael Alonso. 

 

Cogollos ha explicat que este curs és diferent dels que s’impartixen perquè el personal tinga uns conceptes bàsics en la matèria perquè «es dirigix a persones responsables d’un nombre important d’alumnes i es poden trobar en situacions d’emergència susceptibles d’actuar».

 

L’objectiu d’estes sessions de formació és que tots els professors tinguen uns coneixements bàsics de material sanitari per a casos d’urgències, inclús per a tranquil·litzar els pares, informar els tutors, etc.».

 

«El més important en este curs és la resuscitació cardiopulmonar, perquè la parada cardiorespiratòria comporta en tres o quatre minuts la mort de l’individu, per tant esperar l’assistència externa és una entelèquia i ha d’actuar de manera immediata el professorat o una persona capacitada allí mateix, perquè l’ajuda tarda a arribar almenys vint minuts», ha afegit el cap de Medicina Laboral.

 

El director de l’escola de Catarroja, Antonio Vayá, ha comentat que «en este centre hi ha 250 alumnes de Cicles formatius que realitzen pràctiques en el camp, i són normals els talls, les cremades, les ferides i altres lesions, i tot el personal ha de saber com actuar».

 

«Estic segur que en situacions d’urgència ens sentirem més segurs i tindrem un protocol d’actuació que fins ara no teníem. Els companys de Medicina Laboral ens han preparat molt bé i el balanç d’este aprenentatge és molt positiu», ha conclòs Vayá.

 

E.Cogollos
E.Cogollos
A.Vayá
A.Vayá
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet