Versió per a imprimir

Emili Altur es reuneix amb l'alcalde de Barx per a conéixer el projecte de rehabilitació de l'antiga nevera de gel

  • Tots dos representants departeixen sobre els diversos plans provincials per a finançar la senyalització d'una de les icones del municipi de la Safor
  • Altur: “Gràcies als plans de la Diputació, podem recuperar obres emblemàtiques de les comarques valencianes i retornar tota l'esplendor que va tindre en el passat”
Imagen
07/03/2018

El diputat de Cooperació Municipal, Emili Altur, s'ha reunit aquest matí amb l'alcalde de Barx, Miguel Donet, per a informar-se sobre les convocatòries de les ajudes de restauració i conservació del patrimoni de la Diputació de València, amb l'objectiu de finançar la senyalització de l'antiga nevera de gel, una de les icones tradicionals del municipi de la Safor.

 

“Gràcies als plans de la Diputació, podem recuperar obres emblemàtiques de les comarques valencianes i retornar tota l'esplendor que va tindre en el passat”, ha destacat Altur després de la trobada. Per la seua banda, l'edil de Barx ha explicat que l'antic pou, ja rehabilitat, va ser utilitzat en el passat per a acumular gel durant l'hivern i posteriorment vendre-ho en els calorosos mesos d'estiu.

 

“La nevera té nou metres de profunditat, i hem restaurat la coberta i el túnel, a més de construir unes escales per a facilitar el seu accés”, ha detallat Donet. Així mateix, l'alcalde ha explicat que el Museu d'Etnologia del municipi està dissenyant uns panells explicatius per a afegir a l'obra, amb un pressupost de 6.000 euros aproximadament, que pretén finançar amb les ajudes provincials de patrimoni, la convocatòria de 2018 de les quals es presentarà pròximament.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet