Versió per a imprimir

‘Espanta la por!’ torna per quart any al Museu Valencià d'Etnologia per a celebrar la festa de Tots Sants

  • El proper dijous 17 d’octubre el Museu Valencià d’Etnologia presentarà ‘Espanta la por!’, la campanya que reivindica l’imaginari valencià de la por al voltant de Tots Sants
  • Les activitats de desenvoluparan des del 17 d'octubre fins al 5 de gener de 2020
Imagen
11/10/2019

La Biblioteca i el Departament de Didàctica del Museu Valencià d’Etnologia presenten per quart any consecutiu la campanya ‘Espanta la por! Per Tots Sants, monstres valencians’ amb una programació d'activitats dirigides a públic adult i infantil.

 

L'objectiu principal és reivindicar, pel que fa a Tots Sants, moment molt influït per la festa nord-americana de Halloween, l'existència en l'imaginari valencià de monstres propis com la Quarantamaula, l’Home del Sac, les bruixes, l’Home dels nassos, el Caro o el Drac del Patriarca, i com fomentar la lectura de la literatura popular valenciana on estos personatges són protagonistes de rondalles i de llegendes.

 

Enguany Espanta la por ofereix un ample ventall d’activitats: tallers per a famílies i escoles i una ampla programació per a adults amb conferències, narracions i jocs, la presentació d’un nou volum de la col·lecció de contes d’Espanta la Por (Marta és un donyet), i d’un joc de taula sobre els monstres valencians.

 

Com altres anys la campanya ix del Museu cap als municipis valencians gràcies a la col·laboració de les biblioteques públiques i els museus etnològics locals. En 2019 seran més de 100 centres els que desenvoluparan el seu propi Espanta la por de nord a sud del territori valencià.

 

En esta campanya col·laboren amb el MUVAET, l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València (EASD), el SARC – Cultura Diputació de València, la Subdirecció General del Llibre, Arxius i Biblioteques, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i el Gremi de Llibrers de València.

 

https://muvaet.dival.es/ca/content/espanta-la-por-2019

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet