Versió per a imprimir

Èxit de participació en la conferència de Jesús Maraña organitzat per la Diputació

  • La conferència, celebrada ahir dimecres en el MuVIM, va abordar el tema de 'Transparència i Periodisme Independent. El Dret a saber' de la mà del director de Infolibre Jesús Maraña
  • 'Transparència, Governança i Mitjans de comunicació' és un cicle de conferències que reunirà a figures rellevants del periodisme com Ana Pardo de Vera, directora de Públic i Elisa Beni redactora del Diario.es al llarg de les pròximes setmanes
Imagen
26/04/2018

La Diputació de València, a través de la Delegació de Transparència i Govern Obert que encapçala el diputat Berto Jaramillo, continua amb el cicle de conferències sobre 'Transparència, Governança i Mitjans de comunicació' iniciat el passat mes de març, en el qual periodistes de relleu analitzen i debaten sobre grans temes d'interès en l'àmbit nacional lligats a la transparència en els mitjans de comunicació i a la participació ciutadana.

 

El diputat Berto Jaramillo, ha començat a la segona d'aquestes conferències titulada 'Transparència i periodisme independent. El dret a saber', acompanyat de la cap del servei de Transparència, Malena Ramírez que ha presentat al periodista convidat Jesús Maraña; director editorial del diari Infolibre. La segona de les conferències del cicle esmentat, ha comptat amb un gran acolliment del públic assistent, que va omplir la Sala Gregorio Mayans del MuVIM fins a completar l'aforament.

 

Jaramillo, ha destacat la importància d'aquest cicle de conferències que és fruit d'una de les àrees l'Estratègia GO!, Cultura GO!, que va rebre el premi de Xarxa Social Iberoamericana de l'Administració Pública Novagob, a la millor iniciativa de Govern Obert 2016.

 

En la conferència celebrada ahir vesprada en el MuVIM, s'han tractat entre altres temes l'objectivitat dins del periodisme, la independència dels mitjans de comunicació, així com la importància de pluralitat de mitjans.

 

"Cal crear i sustentar mitjans privats veritablement independents però alhora, necessitem mitjos públics potents, autònoms, professionalitzats, independents, que servisquen com a espill per a traure les vergonyes dels mitjans privats la prioritat dels quals és exclusivament el negoci i no la part fonamental de servei públic que ha de tenir el periodisme", ha destacat el periodista Jesús Maraña.

 

Un altre dels temes principals que s'han abordat ha sigut el de la transparència en els mitjans, al que el director de InfoLibre s'ha referit al fet que "és important eliminar l'opacitat dels mitjans, ja que funciona com un blindatge del poder. L'opacitat condueix a la corrupció, al amiguisme", ha destacat Maraña, que s'ha referit a la transparència com a "exigible a les institucions públiques, però també als mitjans de comunicació que han de ser vigilants del poder", ha conclòs.

 

El contingut d'aquestes conferències s'ha plantejat com un format obert, en el qual el públic assistent constitueix el 'tercer membre'. Per açò, s'ha plantejat un model en el qual la ciutadania tinga un paper protagonista i puga co-participar en el desenvolupament de la conferència, donant-li veu i l'oportunitat de plantejar qüestions.

 

El cicle de conferències es reprendrà el 17 de maig amb la participació d'Ana Pardo de Vera, directora de Públic i el 7 de juny amb la conferència de la periodista i redactora del Diario.es, Elisa Beni.

Declaracions del diputat Berto Jaramillo sobre la finalitat d'aquest cicle de conferències organitzats per la Diputació
Declaracions del periodista i director de Infolibre Jesús Maraña
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet