Versió per a imprimir

Gandia ‘dialoga’ amb les obres del patrimoni artístic de la Diputació

  • La Casa de la Marquesa, on se situa l'exposició Memòria de la Modernitat, acull este dissabte un diàleg amb l'obra ‘Panorama de la ciutat des de les Torres de Serrans’, d'Enric Planells
Imagen
06/07/2018

Memòria de la Modernitat, l'exposició itinerant del patrimoni artístic de la Diputació de València, ofereix este dissabte en la Casa de la Marquesa de Gandia una particular visita guiada. Els experts en urbanisme i paisatge, Rafael Belda i Juan Antonio Pascual, presentaran l'obra ‘Panorama de la ciutat des de les Torres de Serrans’, d'Enric Planells.

 

L'activitat, coneguda com a ‘Diàleg amb les obres’, té una durada aproximada de 20 minutos i consisteix en una visita per l'exposició en la qual es posa el focus en alguna de les obres exposades per a analitzar la seua transcendència des de diversos punts de vista, en aquest cas, urbanístic i paisatgístic.

 

L'activitat és gratuïta, encara que l'aforament és limitat, per la qual cosa es requereix realitzar una reserva prèvia cridant al 962959540 o enviar un correu electrònic a didacticamemoriamodernitat@gmail.com. L'últim ‘Diàleg amb les obres’ a Gandia serà el pròxim 21 de juliol amb el quadre ‘Les quatre estacions’, d'Eusebio Sempere.

 

Patrimoni artístic

 

Les activitats paral·leles, juntament amb l'exposició ‘Coneix la Diputació’, en el marc del programa ‘La Diputació a les Comarques’, conformen Memòria de la Modernitat, la mostra itinerant que reuneix un centenar d'obres d'artistes com Sorolla, Pinazo o Equipo Crònica. Peces que deixen constància de la modernitat d'una institució amb dos segles d'història que, entre altres avanços, es va anticipar al que hui serien les beques Erasmus i que va concedir a les dones artistes el mateix protagonisme que als homes.

 

L'exposició, que ha superat les 30.000 visites, ha passat ja per Requena i Alzira i estarà en la capital de La Safor fins al mes d'agost. La pròxima parada a la tardor serà Ontinyent.

 

El currículum dels experts

 

La presentació d'aquest dissabte serà a càrrec de Juan Antonio Aguilar, professor de la Universitat de València, i Rafael Belda, arquitecte. Juan Antonio Aguilar és professor associat de Geografia en la Universitat de València, així com investigador col·laborador de l'Institut IMDE-Aigua d'Alcalá d'Henares i president del Centre per al Coneixement del Paisatge. Entre les seues àrees d'interès destaquen la dinàmica històrica i la qualitat ambiental dels paisatges tradicionals.

 

Rafael Belda és arquitecte, especialitzat en urbanisme. És col·laborador des de 2004 de l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, membre del Centre per al Coneixement del Paisatge i doctorant de la Universitat de València amb la recerca “Anàlisi de l'evolució del paisatge dels marjals mediterranis”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet