Versió per a imprimir

Gandia estrenarà enguany el seu nou bulevard enjardinat en la carretera de la platja

  • El projecte de l'àrea de Carreteres de la Diputació de València, amb un pressupost d'execució que frega els 2 milions d'euros, avança a bon ritme. La renovació de la CV-605 estarà acabada al novembre
  • El president, Toni Gaspar, visita este tram de la CV-605 al seu pas per Gandia al costat de l'alcaldessa, Diana Morant, el titular de Carreteres, Rafa García, i els diputats Vicent Mascarell i Avelino Mascarell
Imagen
30/01/2020

La carretera de la platja de Gandia es convertirà en un bulevard enjardinat amb un espai més ampli per a vianants i una major seguretat en el tram de la CV-605 que travessa la capital de La Safor. Esta actuació, adjudicada per l'àrea de Carreteres de la Diputació de València a l'empresa Becsa, amb un pressupost pròxim als 2 milions d'euros, estarà finalitzada abans d'acabar l'any, segons van confirmar els responsables provincials en la seua visita a Gandia.

 

El titular de l'àrea provincial de Carreteres, Rafa García, ha avançat este dijous a peu d'obra que l'actuació “avança a bon ritme, la qual cosa ens fa pensar que es complirà el termini d'execució previst de 12 mesos i que al novembre estarà completada la remodelació de la CV-605 al seu pas per Gandia, una obra que a més de millorar la seguretat de la via, ampliant carrils i reforçant la il·luminació, té molt en compte la part estètica i la integració paisatgística”.

 

En paraules del president de la Diputació, Toni Gaspar, que ha participat en el recorregut per les obres al costat de Rafa García, els diputats Avelino Mascarell i Vicent Mascarell, este últim regidor a Gandia, l'alcaldessa, Diana Morant i personal de la corporació municipal, “esta actuació humanitza l'entorn de la platja millorant la seguretat en la carretera que la travessa i convertint-la en una zona amb un major protagonisme per als vianants i ciclistes, donant resposta a una reivindicació històrica de les veïnes i veïns de Gandia”.

 

La intervenció de l'àrea provincial de Carreteres en la via CV-605 que unix Cullera i Gandia, al seu pas per la capital de La Safor, té una longitud total d'una mica més de 2 quilòmetres, i es desenvolupa entre les glorietes dels carrers Ribera Baixa i Illes Canàries. En este tram s'ampliarà la calçada d'un a dos carrils i 6 metres d'amplària en cada sentit i també la mitjana, amb suports d'il·luminació de 10 metres d'altura en tot el traçat.

 

En el punt quilomètric 0,7 està prevista una nova glorieta per a regular el trànsit entre el bulevard i els carrers confrontants, facilitant les connexions amb les urbanitzacions de la platja i la marjal. Al seu torn, el projecte contempla un voral ciclista i reforça la seguretat per als altres usuaris de la carretera, com són els vianants i els propis ciclistes. També es renovarà la senyalització vertical i horitzontal i es dotarà d'una xarxa de reg a la nova superfície enjardinada, amb espècies pròpies de la zona.

 

Actuació històrica

 

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha agraït als responsables de la Diputació el seu compromís amb el seu municipi i ha qualificat d'històrica esta actuació “molt necessària” en “una de les carreteres més importants d'una ciutat turística que requerix este tipus de millores per a ser més atractiva i segura”.

 

Morant considera que “esta obra és de les més importants que la Diputació està executant a La Safor, i canvia radicalment el concepte que es tenia d'una carretera que ha arribat a suposar un risc d'accidents”. Per a l'alcaldessa, “la ciutat serà més segura i atractiva amb el nou bulevard en la carretera de la platja, amb una major comoditat en una de les principals artèries de Gandia”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet