Versió per a imprimir

Gaspar es reunix amb els alcaldes i alcaldesses de La Vall d’Albaida per a conéixer les necessitats dels seus municipis

  • El president de la Diputació parla per videoconferència amb els responsables locals per a donar-los suport en la gestió de la pandèmia i explicar detalls del pressupost i ajudes com les del Pla Resistir
  • Els responsables dels municipis de la comarca agraïxen esta nova ronda de trobades en línia per a resoldre els seus dubtes i agilitar la resposta de la Diputació a les seues sol·licituds
Imagen
04/02/2021

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, s'ha reunit este dimecres per videoconferència amb els alcaldes i alcaldesses de La Vall d'Albaida per a conéixer les necessitats dels municipis de la comarca. En esta ocasió, a més d'ajudar a coordinar la gestió de la pandèmia i explicar les inversions previstes en els plans de la corporació, com va succeir entre abril i maig, el president Gaspar ha inclòs entre els temes a tractar l'assistència tècnica en els municipis i la gestió de les ajudes del Pla Resistir de la Generalitat, en el qual la Diputació participa amb 17 milions d'euros.

 

La comarca de La Vall d'Albaida rebrà prop de dos milions d'euros del pla de contingència en el qual la Diputació aportarà aproximadament la quarta part d'estes ajudes per als 34 municipis que la formen. La capital, Ontinyent, té assignats 806.000 euros, pels 145.000 euros que gestionarà Benigànim, els 143.000 euros de L'Olleria o els 130.000 d'Albaida; així fins als municipis menys poblats de la comarca, que rebran uns 2.000 euros.

 

En el marc del Pla Resistir, que ha centrat part de la trobada entre Gaspar i els responsables locals de La Vall d'Albaida, el president provincial ha recordat als alcaldes que la Diputació supervisarà la tramitació de les ajudes en els municipis de menys de 5.000 habitants per a agilitar el procés i que els diners arriben al més prompte possible als qui els necessiten. En el cas de la comarca, la corporació provincial realitzarà esta supervisió en una trentena de localitats.

 

El programa batejat com Resistir ha comptat amb la implicació de les institucions municipals, provincials i autonòmica i pretén contribuir al fet que les pimes i autònoms, especialment afectats per la crisi de la COVID-19, puguen fer front a les conseqüències de la pandèmia.

 

Els alcaldes i alcaldesses de La Vall d'Albaida han agraït al màxim responsable provincial esta nova ronda de reunions en línia per a abordar de prop la situació de cada municipi i posar a la disposició dels mateixos els recursos de la Diputació. Durant la trobada s'han abordat també possibles fórmules per a resoldre de quina manera es pot realitzar el servei d'assistència tècnica després de la sentència en contra de la contractació de professionals autònoms, especialment en els municipis més xicotets, que són una àmplia majoria a la comarca.

 

Pandèmia, temporal i inversions

 

Quant a la gestió de la pandèmia, el president de la Diputació ha traslladat als responsables locals que la prioritat de la institució és garantir la liquiditat dels municipis, a fi de poder realitzar les inversions necessàries en resposta a les conseqüències del Coronavirus o en qualsevol altre àmbit. La corporació provincial, en paral·lel, continuarà fent costat als municipis en el dia a dia d'esta crisi sanitària amb accions com el recent enviament de mascaretes.

 

També han agraït els alcaldes de La Vall l'ajuda prestada per la Diputació durant la recent borrasca Filomena, que va causar problemes tant en carreteres com en el subministrament de xicotetes poblacions. En este sentit, tant els operaris de l'àrea provincial d'Infraestructures com els brigadistes de Divalterra van contribuir a retornar la normalitat en vies i accessos a municipis, mentre que el conveni entre la Diputació i Cruz Roja per a donar cobertura a les famílies més vulnerables ha comptat amb La Vall com una de les comarques del projecte pilot.

 

Toni Gaspar ha aprofitat la reunió per a explicar als alcaldes i alcaldesses el pressupost de 2021 i les diferents línies d'ajudes a les quals podran acollir-se, tractant de resoldre qualsevol dubte. Entre les ajudes es troben les del Fons de Cooperació Municipal, en el qual la Diputació participa al costat del Consell aportant més de tres milions d'euros per a La Vall d'Albaida, i el Pla d'Inversions 2020-21 que té assignats una mica més de 14 milions d'euros per als 34 municipis de la comarca.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet