Versió per a imprimir

Gaspar i Galiana es reunixen per a coordinar les ajudes als sectors més afectats per la suspensió de les Falles

  • El president de la Diputació i el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València analitzen la complicada situació del sector a conseqüència de la pandèmia i els passos que han donat totes dos institucions per a revitalitzar l'activitat econòmica que genera
Imagen
08/06/2020

El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i el regidor de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, s'han reunit este dilluns al Palau de la Batlia, seu central de la corporació provincial, per a analitzar la complicada situació que travessen els sectors afectats per la suspensió de les Falles i coordinar les ajudes amb les quals totes dos institucions poden contribuir a la revitalització de l'activitat econòmica d'estos sectors.

 

Tant Gaspar com Galiana han exposat els passos que han anat donant les dos administracions per a interessar-se pels principals problemes als quals han de fer front estos sectors després de la suspensió de les Falles a conseqüència de la pandèmia. Posar en comú els avanços, així com les possibles vies per a ajudar a estos gremis ha sigut la principal comesa d'esta reunió entre el president de la Diputació i el responsable municipal de Política Festiva.

 

En paraules de Toni Gaspar, “hem escoltat a diferents sectors relacionats amb les Falles i estem concretant amb ells les ajudes que des de la Diputació podem prestar-los”. “A més, crec que la coordinació ha de ser l'eina fonamental perquè l'ajuda que puguem prestar des de les institucions arribe a qui més la necessita i servisca per a reconduir l'activitat de tots estos professionals que posen el seu talent al servei de la festa a València i desenes de pobles de la província”, ha afegit Gaspar.

 

El president de la Diputació s'ha reunit en les últimes setmanes amb els responsables de diferents sectors vinculats molt directament a la festa, cas dels indumentaristes, els pirotècnics i el Gremi d'Artistes Fallers, molts d'ells instal·lats en diferents municipis de la província, on es viu una intensa activitat fallera.

 

Per part seua, Galiana ha agraït la preocupació del president de la Diputació per la cultura festiva de la ciutat i, per extensió, de tota la província: “Crec que és l'hora de crear taules de treball per a millorar la coordinació amb altres ciutats i agraïsc l'oferiment de Toni Gaspar per a fer d'enllaç i ajuda entre els diferents municipis de la província. És el moment de conjuminar esforços i anar de la mà per a protegir una festa que és Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat”.

 

Gaspar i Galiana s'han emplaçat a continuar compartint els avanços que totes dos institucions realitzen en les seues trobades amb els sectors afectats, amb la intenció de reforçar la coordinació de les ajudes i l'efectivitat d'estes. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet