Versió per a imprimir

Generalitat i Diputació renovaran la col·laboració per engegar un segon Pla Municipal de Manteniment d’Escoles

  • Maria Josep Amigó: «Des de la Corporació provincial tenim el compromís pressupostari de donar continuïtat a aquest programa perquè entenem que l’ensenyament públic i de qualitat constitueix una prioritat màxima per al Govern del Botànic, al qual volem contribuir des de la Diputació»
  • Vicent Marzà: «Una bona educació necessita de centres educatius en òptimes condicions, els quals seran realitat refermant aquesta col·laboració i treballant conjuntament pels nostres xiquets i xiquetes»
  • La vicepresidenta i el conseller d’Educació han mantingut una reunió de treball en la qual han fet un seguiment dels diferents projectes en què treballen conjuntament la Conselleria d’Educació i la Corporació provincial
Imagen
19/10/2017

La Diputació de València i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ampliaran la col·laboració encetada entre ambdues administracions per engegar un segon Pla Municipal de Manteniment d’Escoles, mitjançant el qual escometre diferents actuacions de conservació i manteniment a les escoles públiques d’Educació Infantil i Primària de les comarques valencianes. Així s’ha abordat durant la reunió de treball mantinguda per la vicepresidenta de la Corporació provincial, Maria Josep Amigó, i el conseller Vicent Marzà.

 

Maria Josep Amigó ha destacat que aquesta trobada ha servit «per continuar en la nostra dinàmica de col·laboració interinstitucional» que mantenen la Diputació de València i Consell, i que en l’àmbit estrictament educatiu ja s’ha concretat en els darrers temps en la injecció, per part de la Corporació provincial, de 16,8 milions d’euros per al programa Xarxa Llibres; i altres set milions corresponents al primer Pla Municipal de Manteniment d’Escoles.

 

En aquest sentit, la vicepresidenta ha manifestat «el compromís pressupostari de la Diputació de València en donar continuïtat en 2018 a un segon Pla Municipal de Manteniment d’Escoles». Així mateix, Maria Josep Amigó ha incidit en que la dotació econòmica d’aquest programa «encara està per determinar» però que, en qualsevol cas, «no serà inferior als set milions del present exercici, perquè entenem que l’ensenyament públic i de qualitat constitueix una prioritat màxima per al Govern del Botànic, i des de la Diputació volem contribuir-hi amb aquestes ajudes», ha subratllat.

 

La competència del manteniment dels col·legis d'Educació Infantil i Primària «correspon als ajuntaments, però no sempre aquestes administracions compten amb els recursos suficients per poder mantenir en òptimes condicions un parc d'escoles generalment envellit», ha indicat la vicepresidenta. És per això, «el que fem des de la Diputació és contribuir econòmicament amb uns ens locals molt infrafinançats, possibilitant que aquestes ajudes continuen tenint una important component territorial, de manera que puguen beneficiar el major número de municipis possible i que contemplen la realitat comarcal».

 

En aquest sentit, Maria Josep Amigó ha recordat que la implementació del primer Pla Municipal de Manteniment d’Escoles va contribuir a la millora de l’eficiència energètica en els col·legis, mitjançant la substitució de portes i finestres en un total de 44 centres educatius radicats en 44 nuclis poblacionals diferents i distribuïts entre 14 comarques valencianes. Unes actuacions que varen tenir incidència sobre prop de 14.000 alumnes i que es varen realitzar comptant amb l’assessorament tècnic de la Conselleria d'Educació i atenent a criteris objectius quant a la prioritat en el tipus d'actuacions i la consideració de criteris d'equilibri territorial i poblacional.

 

«Rescatar persones»

 

Per la seua part, el conseller Vicent Marzà ha ressaltat que amb aquest tipus de col·laboracions «es posa de manifest que tant el Consell com la Diputació de València tenim les mateixes prioritats: la nostra ciutadania. Hem vingut a rescatar persones, i colze a colze, treballem per a fer-ho realitat».

 

Així mateix, Marzà ha aprofitat l’ocasió per «agrair a la Diputació la seua aposta per donar suport als municipis en el manteniment d’escoles. Una bona educació necessita de centres educatius en òptimes condicions. És en busca d’aquest propòsit que impulsem aquest segon Pla Municipal de Manteniment d’Escoles amb la Diputació i, alhora, engeguem amb el món municipal el pla Edificant, refermant així la col·laboració institucional per treballar per a les persones», ha remarcat el conseller.

 

* MATERIAL DE VÍDEO DISPONIBLE EN EL FTP DE LA DIPUTACIÓ.

 

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València.
Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació de València.
Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Vicent Marzà, conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet