Versió per a imprimir

Guia sobre el Surar i altres paratges de Llutxent i Pinet

  • El fullet editat per la Diputació de València mostra de forma pràctica els atractius naturals i ecològics dels pobles de la Vall d'Albaida
09/06/2012

El departament de Medi Ambient de la Diputació de València ha resumit en un pràctic manual el valor mediambiental, ecològic i paisatgístic de Llutxent i Pinet. Des d'ara, aquells que desitgen visitar i recórrer este espai natural de gran bellesa, podran fer-ho guiats per esta publicació, que reunix en 12 pàgines totes les meravelles naturals que alberguen els municipis.

La Diputació de València ha presentat la Guia de Paratges Municipals, una nova aposta de promoció mediambiental i turística que informa sobre el patrimoni natural de 31 poblacions de la província en 32 fullets.

Per a l'alcalde de Llutxent, José Miguel Aranda, este projecte significa «una aposta magnífica per part de la Diputació per a impulsar els recursos turístics de la província», ja que –en paraules del primer edil– «en l'actualitat són molt necessàries iniciatives com esta, que milloren les economies locals i exporten les riqueses naturals i patrimonials dels municipis.».

«Llutxent és un poble amb grans atractius turístics, tenim des de monuments nacionals fins a paratges naturals de gran bellesa que han de fer-se conéixer, ja que són el futur de la població», ha asseverat José Miguel Aranda.

 

Paratge natural protegit

La guia oferix un llarg recorregut pel Surar, un dels espais verds més singulars de la comarca del Vall d'Albaida, que alberga 830 hectàrees de sureres, –una espècie que a penes pot trobar-se en la resta de la província– «va ser declarat paratge natural protegit en 2004», ha informat el responsable municipal.

Gràcies a esta publicació, els amants de la naturalesa podran realitzar a peu, amb cotxe o amb bicicleta un complet recorregut de 16 quilòmetres que amaga grans meravelles de la naturalesa.

El fullet informa sobre els diferents punts d'interés, entre els quals destaca la font del Castellet i la bassa del Surar, des d'on es poden admirar belles panoràmiques de Barx, municipi que pertany a la comarca de la Safor.

La Diputació de València indica també amb este projecte la flora i la fauna pròpia de l'espai natural, on habiten capsots, bitxacs, esparvers, mussols, conills, porcs senglars, teixons, rabosots i rèptils, entre altres espècies, enmig d'una vegetació infestada de sureres, pins, carrasques, roures i algunes orquídies.

Finalment, la guia, que s'ha editat en castellà i en valencià, oferix informació sobre com arribar a la destinació, la gastronomia i les possibilitats d'allotjament de què disposa la població.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet