Versió per a imprimir

Imelsa promou el criteri ambiental en les compres de l'administració pública

  • El diputat d'Empreses Públiques, Rafael Pérez, ha presidit este matí una trobada amb alcaldes i tècnics municipals per a fomentar la compra verda
El diputat d'Empreses Públiques, Rafael Pérez
30/09/2014

El diputat d'Empreses Públiques, Rafael Pérez, ha presidit la jornada «Compra verda en les administracions públiques», que s'ha celebrat este matí en el Saló de Reines de la Diputació de València, i que ha reunit a alcaldes, alcaldesses i representants d'una vintena d'ajuntaments de la província de València.

 

Rafael Pérez ha assenyalat que «l'organització d'esta jornada és un exemple més del compromís d'Imelsa amb la defensa i promoció del medi ambient». En este sentit, Pérez assegura que «a l'hora de planificar compres i licitacions des de l'administració pública, és fonamental introduir criteri ambiental, no només per a preservar el nostre entorn de manera directa, sinó també per el que això suposa d'exemple per a l'empresa privada».

 

L'esdeveniment ha comptat amb la participació de representants de la Universidas de Alcalá, la Diputació de Barcelona, l'organització de comerç just Ideas i l' Asociación de Profesionales de Compras, Contratación y Aprovisionamientos en España (Aerce).

 

La Compra Pública Verda és la contractació de productes que consideren aspectes ambientals per part de l'administració pública, de tal forma que es valore la composició, els residus, el contingut o la procedència de cada un dels productes que es volen adquirir.

 

Es tracta d'un punt contemplat tant en l'Estratègia Espanyola de Desenvolupament Sostenible com en l'Estratègia Europea de Desenvolupament Sostenible i que ha generat un cert grau de desenvolupament normatiu en les diferents administracions públiques.

Declaracions del diputat, Rafael Pérez
Declaracions del diputat, Rafael Pérez
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet