Versió per a imprimir

Joaquín Achúcarro dirigirà la nova edició dels Premis Iturbi

  • La Diputada dels Premis Iturbi, Glòria Tello, destaca la programació com “un esdeveniment singular, transcendental i fortament arrelat, tant a València com al panorama musical internacional”
  • Els pianistes del concurs podran optar a allotjaments en cases particulars per a establir vincles directes amb la societat valenciana
  • El mestre Achúcarro oferirà un concert commemoratiu del 125 aniversari de José Iturbi al Teatre Principal el 28 de novembre
  • Els candidats a concursar en els Premis Iturbi podran començar a enviar gravacions de vídeo a partir de l’1 de setembre de 2020
Imagen
27/12/2019

La diputada dels Premi Iturbi, Glòria Tello, ha presentat hui les novetats del Concurs Internacional de Piano de València Iturbi, una edició renovada dels premis que per primera vegada comptarà amb la Direcció Artística i Presidència del jurat, del prestigiós concertista internacional Joaquín Achúcarro, així com d’un Comité Assessor format pels pianistes Emma Jiménez, Josu de Solaun, Carles Marín i Óscar Oliver.

 

La XXI edició del Concurs Internacional de Piano de València Iturbi, organitzat per la Diputació de València des de 1981,  es desenvoluparà des del 23 de juny al 3 de juliol de 2021, al Teatre Principal de València. L'Orquestra de València serà la formació que intervinga en les dues fases finals del concurs.

 

En paraules de la diputada dels Premis Iturbi, Glòria Tello "l'Iturbi és un referent musical a València i a la resta de l'estat Espanyol, però ho és sobretot i, molt especialment, en l'àmbit internacional, convertint-se en un reclam cultural i musical que ha reunit a la nostra terra, al llarg dels 40 anys d'existència, l'excel·lència del panorama pianístic mundial".

 

El Premi Iturbi comptarà, a més, amb una altra novetat com és la creació de la figura d'un compositor resident, Òscar Colomina, que serà l'encarregat d'escriure una obra comissariada expressament per a aquesta nova edició, i que serà interpretada de manera obligatòria per tots els participants que arriben a la segona prova.

 

Per altra part, la nova imatge gràfica de l’Iturbi serà creada pel dissenyador Daniel Nebot.

 

La competició serà del 23 de juny al 2 de juliol de 2021. Prèviament, i a partir de l'1 de setembre, podran enviar-se les gravacions en vídeo de les persones candidates. Tota la informació estarà disponible en el web: pianoturbi.com

 

Joaquín Achúcarro

 

Joaquin Achúcarro és una de les personalitats més importants del pianisme espanyol en actiu. Va fer el seu debut als 13 anys, i la seua carrera professional va començar després de la seua victòria en la Competició Internacional de Liverpool de 1959, i que el va portar al seu debut a Londres, amb l'Orquestra Simfònica d'eixa ciutat. Ha treballat en més de 60 països, i com a solista amb més de 200 orquestres.

 

Ha rebut, entre altres, els dos més alts honors en les Arts: en 1992 el Govern espanyol li va atorgar el Premi Nacional de Música, i en 1996 va ser anomenat cavaller pel Rei Juan Carlos amb la Medalla d'Or de Belles Arts. La UNESCO li va anomenar "Artista per a la Pau 2000" en reconeixement al seu "èxit artístic extraordinari".

 

Des de setembre de 1989, ocupa el càrrec especial de Joel Estes Tate Chair en la Southern Methodist University, Dallas, Texas.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet