Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez firma un conveni per a restaurar el pont entre Beniarjó i Real de Gandia, en ruïnes després de les pluges del 2007

  • El president de la Diputació ha firmat amb els alcaldes dels dos municipis, Juan Víctor Escrivà i Marta Signes, l'acord, que suposa una inversió de la Diputació de 453.000 euros
  • «Aquesta infraestructura afavoreix l'activitat agrícola dels dos municipis, i hauria d’haver-se atés fa molt de temps» —segons Rodríguez
Imagen
19/09/2016

En la mateixa línia s'ha expressat el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, que ha destacat que «gràcies a l'impuls del nou govern de la Diputació i la sensibilitat que mostra el president amb les necessitats bàsiques dels veïns de les comarques de la província, aquesta infraestructura reivindicada durant anys estarà en funcionament en uns mesos».

Per la seua banda, els alcaldes han agraït als responsables de la Diputació la celeritat amb què s'ha tramitat el conveni firmat aquest dilluns, en la línia de modernització de l'administració pública en què insisteix Jorge Rodríguez, amb el fi de «donar una resposta més ràpida i eficaç als ciutadans. Havem d'agrair a l'actual Diputació l'interés per aquesta obra, que solucionarà un problema que arrastrem des de fa anys» —ha dit l'alcalde de Beniarjó, Juan Víctor Escrivà, que s'ha mostrat convençut que «serà un pont utilitzat per molta gent, no només pels agricultors, en obrir una nova via de passeig».

Per la seua banda, l'alcaldessa de Real de Gandia, Marta Signes, ha manifestat que aquest conveni «suposa convertir de nou en realitat la unió entre els dos pobles, amb una via verda que permetrà que els veïns de cada municipi puguen accedir a la part del seu terme que està a l'altre costat del pont».

El pont presenta actualment danys en l'estructura, que el fan inservible: soscavament en el jaç i sedimentacions posteriors. El projecte de reparació contempla la reconstrucció del mur que derruí l'aigua i la coŀlocació d'un barandat de contenció. També es reforçarà l'estructura refermant els buits i instaŀlant una escullera en la zona baixa. El darrer pas serà la coŀlocació de baranes i un pas per als vianants, que en permetrà l’ús en condicions adequades de seguretat per a vehicles i vianants.

Els ajuntaments de Beniarjó i Real de Gandia, que han acreditat la disponibilitat dels terrenys necessaris per a una obra amb una longitud de 120 m, es comprometen en el conveni a rebre l'obra amb els terrenys on se situa i a conservar-la i mantindre-la, amb el 50% dels costos de manteniment i conservació per a cada consistori.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet