Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez implica els col·lectius i ens dels municipis en la política comarcal

  • El president de la Diputació comença a reunir-se amb el teixit social dels municipis per a conéixer les seues inquietuds i tindre en compte les seues propostes en la gestió de la institució provincial
  • El diàleg obert amb la ciutadania comença a Moncada, on Rodríguez ha visitat el centre cívic de la pedania de les Masies, que ha obert les portes després d’estar anys tancat
Reunión con asociaciones en Moncada foto_Abulaila (3)_0.jpg
27/11/2016

La idea és comparéixer públicament i explicar a la ciutadania què s'està fent, o siga, «en què es converteixen els diners dels vostres impostos» —en paraules del president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, als veïns de Moncada. És un dels eixos centrals que marca el nou equip de govern de la Diputació: implicar el teixit social en la gestió política comarcal escoltant les seues propostes, inquietuds i demandes.

 

«Cal treballar des de la complicitat amb els ajuntaments, la ciutadania i també la Generalitat en un camí per a fer més amb menys evitant duplicitats» —ha dit Jorge Rodríguez en la visita a Moncada, on ha visitat el nou centre cívic de la pedania de les Masies, un acte en el qual han estat presents coŀlectius veïnals, musicals, de dones i de jubilats, i altres entitats representants del teixit social del municipi, que han traslladat les seues demandes al president de la Diputació de València.

 

Les organitzacions del municipi s'han interessat per la possibilitat que les subvencions puguen avançar-se al llarg de l'any, de manera que no calga anticipar recursos i puguen dur a terme la seua activitat eficientment. Un exemple és el de la Coral de Moncada, que ha mostrat com enguany s'han plantejat fer loteria per a poder pagar el professor. Són demandes a les quals Jorge Rodríguez ha estat molt atent i ha explicat que la Diputació treballa per a eliminar burocràcia i ser més àgil en els seus tràmits, encara que «en ocasions hi ha qüestions que la llei no permet i hem d'ajustar-nos sempre a la normativa vigent».

 

Així mateix, el president de la Diputació de València ha assegurat que «la prioritat d'aquesta corporació és invertir més diners en els municipis i menys en grans ciutats». Eixe full de ruta passa per seguir aportant ajudes als municipis de la província amb els plans provincials alhora que es manté la coŀlaboració entre institucions, «que, tot i ser normal, hui pareix estranya perquè venim d'un temps en el qual eixes institucions, fins i tot del mateix color polític, estaven enfrontades». El que proposa Jorge Rodríguez és «coŀlaborar en tot allò que ens permeta implementar programes i serveis que milloren la qualitat de vida de més ciutadans de la província».

 

En el cas de Moncada, Rodríguez ha destacat les actuacions del Pla d'Inversions Sostenibles en la localitat, amb un total de 786.000 euros, que han resolt algunes de les reivindicacions històriques dels veïns. «Pot ser que aquestes obres no tinguen una gran foto, però l’important és que resolguen problemes de la gent, com els coŀlectors de les Masies, que acabaran amb les fosses sèptiques, el nou autobús per a transport municipal o la intervenció en uns quants carrers per a evitar inundacions» —ha dit el president de la Diputació.

 

Per la seua banda, l'alcaldessa de Moncada, Mari Amparo Orts, ha agraït al president les ajudes d'un pla que «ha impulsat actuacions molt necessàries per a Moncada, cosa que demostra que la Diputació està al servei dels ajuntaments ara més que mai». Les inversions de la Diputació de València a Moncada han superat enguany el milió d'euros, en concret 1.073.000 euros, que és la suma dels 786.000 euros del PIFS, els 220.000 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) i els 67.000 euros del Pla de Camins i Vies.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet