Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: “La Diputació ajudarà a Vallada a eixir de la difícil situació econòmica heretada”

  • El president de la Corporació provincial anuncia una inversió de 100.000 euros per a obrir l'alberg municipal, en la seua visita a la primera fira agroalimentària de la Costanera
Imagen
24/10/2016

“La Diputació de València no permetrà que cap municipi es quede en el camí”, va assegurar el president, Jorge Rodríguez, en el seu discurs d'investidura. Un missatge que Rodríguez va traslladar aquest diumenge a l'alcaldessa i els veïns de Vallada, en La Costera, una de les localitats valencianes més asfixiada per la situació econòmica del seu Consistori.

“Som plenament conscients de la delicada situació que viu l'Ajuntament de Vallada i per açò la Diputació vos acompanyarà en aquests moments difícils com una aliada més”, va assegurar Jorge Rodríguez en la seua visita al municipi, amb motiu de la primera fira agroalimentària de la comarca, organitzada per l'Ajuntament que dirigeix Mª José Tortosa com a “eina de dinamització econòmica”.

El president de la Diputació va avançar la signatura d'un conveni amb l'Ajuntament de Vallada pel qual el municipi rebrà 100.000 euros per a poder obrir un alberg que atraga el turisme a la zona. “Es tracta d'un edifici que es va adequar per a ser hotel amb diners de la Diputació, però els tècnics no li han vist viabilitat a aqueix projecte i decidim obrir-ho com un alberg amb 45 places, dotant-ho del mobiliari necessari amb aquesta ajuda de 100.000 euros”, ha explicat l'alcaldessa, Mª José Tortosa.

“És molt important saber que la Diputació està ací per a no llançar la tovallola”, ha manifestat Tortosa en referència a aquesta injecció econòmica que servirà per a “dinamitzar la zona a nivell turístic, doncs a Vallada tenim grans atractius com la zona de les ermites, coves visitables i un riu d'aigua salada molt concorregut a l'estiu; aquesta és una zona ideal per a practicar el senderisme, l'espeleologia i l'escalada”.


L'Ajuntament de Vallada no solament està aprofitant els recursos dels quals disposa per a rellançar la seua economia, també inventa uns altres a la recerca de la dinamització, com la primera fira agroalimentària de la Costera, organitzada pel Consistori aquest cap de setmana passat amb l'ajuda de l'àrea de Turisme de la Diputació. Un total de 50 expositors amb productes de qualitat i proximitat, i una sèrie d'activitats paral·leles dirigides a l'oci en família. “Els comerciants no semblaven molt entusiasmats amb la idea, però al final han participat i el resultat ha sigut immillorable”, ha assenyalat l'alcaldessa en referència a una mostra que el dissabte va comptar amb la presència del diputat Pablo Seguí i el diumenge del president de la Diputació, Jorge Rodríguez. 

Més de 500.000 euros en ajudes

Mª José Tortosa ha posat en valor el “canvi de rumb en la gestió de les ajudes provincials, que ara permeten invertir els diners en el que necessiten els municipis”. En aquest sentit, Tortosa ha destacat que el seu municipi ha rebut “el doble de l'aportació habitual del Pla Provincial d'Obres i Serveis”. Amb els 138.000 euros d'enguany, l'ajuntament ha rehabilitat l'escola infantil perquè complisca amb la normativa, ha aconseguit adequar l'aula de 2 anys en l'escola pública, ha dinamitzat el pavelló d'esports i ha asfaltat diversos carrers.

No han sigut aquestes les úniques inversions en el municipi, que ha destinat el primer Pla d'Inversions Sostenibles (PIFS) als nous vestuaris del camp de futbol, i el segon PIFS a reunir en un mateix edifici a les dues associacions de jubilats del municipi. En total, al voltant de 350.000 euros, sumant el PPOS, als quals cal afegir els 46.000 euros del Pla de Camins i Vials, el conveni de l'alberg, 14.000 euros per a l'adquisició d0un camió de càrrega pesada i altres 12.000 d'un conveni per a arreglar el camp de futbol. 

Amb tot, Vallada té 23 milions de deute reconegut amb el Ministeri, més el llast financer de Valpark, el projecte de macropolígono que mai va veure la llum i el terreny de la qual ha oferit l'Ajuntament a la Conselleria per a albergar una planta industrial de tractament de residus. La Diputació seguirà recolzant al municipi. 

 

*Material audiovisual disponible en el ftp

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet