Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: “La Diputació seguirà incentivant i premiant els plans sostenibles dels municipis”

  • L'Assemblea Extraordinària de la Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat tria a la seua nova junta directiva
  • El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, és el nou vicepresident i el diputat de Transparència, Roberto Jaramillo, el secretari de la junta directiva nomenada aquest dijous
  • La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha clausurat l'assemblea de la Xarxa a la que pertanyen 220 municipi
Imagen
06/10/2016

El president de la Diputació i de la Xarxa de Municipis Valencians cap a la Sostenibilitat, Jorge Rodríguez, ha manifestat aquest dijous que “després de 15 anys de l'engegada d'aquesta xarxa tan necessària, queda molt per fer, encara que tot és possible”. Així s'ha expressat durant l'obertura de l'assemblea extraordinària en la qual s'ha nomenat nova junta directiva, amb el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, com a vicepresident, i Roberto Jaramillo, diputat de Transparència, com a secretari. L'assemblea, que ha clausurat, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, s'ha completat amb un seguit de conferències sobre noves estratègies en la gestió municipal de residus, iniciatives per a generar valor econòmic, social i ambiental.

 

Durant la seua intervenció, Jorge Rodríguez ha destacat també el treball de cooperació entre municipis i institucions en aqueix camí cap a la sostenibilitat, i ha avançat que des de la Corporació “se seguirà incentivant i premiant els plans sostenibles dels municipis, com enguany hem fet incloent en el PPOS el criteri d'estar adscrits al Pacte d'Alcaldies per a rebre més ajudes”. El president de la Diputació i de la Xarxa ha conclòs la seua intervenció posant en valor aqueixos “plans sostenibles que puguen finançar-se i per tant engegar-se, i no que siguen aparentment molt bonics però acaben quedant-se en una prestatgeria”.

 

Per la seua banda, el vicepresident de la Xarxa i diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha explicat que la Xarxa “ha de ser un punt de referència i trobada per a tots els que estem treballant pel desenvolupament sostenible dels nostres pobles i ciutats”.
Bort ha apostat per aprofitar aquesta xarxa de municipis i convertir-la en una eina de gran utilitat, dinamitzant les comissions de treball, organitzant activitats formatives amb jornades, seminaris, tallers i visites, i elaborant documents col·lectius per a difondre i facilitar la informació.

 

La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha tancat l'acte afirmant que aquesta nova etapa de la Xarxa "naix amb resolució i ambició, perquè la Xarxa no ha de ser, no serà, ni una excusa ni una foto, serà un lloc de treball que permetrà impulsar actuacions concretes, un espai que ha de ser referent i instrument alhora, per avançar cap a la sostenibilitat, i per fer-ho a peu de municipi. Perquè hem de cosir la xarxa de la sostenibilitat per fer-la forta i per poder traspassar-la a les generacions que encara han de vindre" 

 

La Xarxa de Municipis cap a la Sostenibilitat, que compta amb 220 municipis de la província, a més de la Diputació, té com a fi potenciar l'avanç dels municipis cap al desenvolupament sostenible, mitjançant l'aplicació de les Agendes 21 Local i donar a conèixer les activitats i projectes d'aqueixes localitats en relació amb la protecció del medi ambient. En aquest sentit, “els integrants d'aquesta xarxa sempre van a comptar amb la Diputació”, ha recalcat el president.

 

* Material audiovisual disponible en el ftp
 

Declaracions Jorge Rodríguez
Declaracions Jorge Rodríguez
Declaracions Josep Bort
Declaracions Josep Bort
Assamblea Xarxa Municipis
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet