Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: «L'administració pública ha de modernitzar-se per a reduir el temps de resposta al ciutadà»

  • El president de la Diputació participa en les jornades organitzades per la Fundació Democràcia i Govern Local i la Diputació per a acostar el nou règim jurídic als funcionaris
Imagen
16/09/2016

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha apostat per la modernització de l'administració pública per a reduir els temps de resposta al ciutadà durant la participació en l'obertura de les jornades organitzades per la Fundació Democràcia i Govern Local i la Diputació per a acostar el nou règim jurídic als funcionaris de la província.


Rodríguez ha explicat que aquesta jornada, que ha tingut lloc en el MuVIM, «ha de servir per a formar els empleats públics en els nous procediments administratius, però també perquè coneguen de prop el nou marc jurídic del sector públic, que quasi no ha canviat en el darrer quart de segle».


Les jornades estan destinades als funcionaris de la Diputació i els ajuntaments de la província de València i «tenen una gran rellevància» —segons el director de la Fundació Democràcia i Govern Local, Ramon Camp i Batalla—, ja que tracten sobre «les novetats de les lleis de procediment administratiu i règim jurídic, amb les quals treballa diàriament el personal de les administracions públiques».

 

«L’actualització dels procediments i la implementació d'un règim jurídic per al sector públic més adient a la modernització necessària de l'administració pública fa imprescindible la celebració de jornades formatives que permeten a l'empleat públic exercir la seua funció amb plenitud», ha manifestat Jorge Rodríguez, que ha considerat que «l'experiència ens ensenya que els temps de la gestió política i administrativa no coincideixen en massa ocasions, cosa que genera distorsions no buscades que tensen el dia a dia de l'administració». Precisament eixa és la comesa de la Fundació Democràcia i Govern Local, que va nàixer l'any 2000 per a reforçar el paper de les diputacions i els ajuntaments i convertir-se en una espècie de centre de formació i investigació al servei de les institucions provincials i locals. La seua activitat consisteix en publicacions amb propostes i projectes útils per al municipalisme i debats i jornades formatives, com la que ha tingut lloc en el MuVIM.


Democràcia i Govern Local és una fundació d'àmbit estatal, a la qual s'han sumat vint-i-una diputacions, entre elles la de València, i dos cabildos canaris. El seu treball formatiu en el sector públic té com a objectiu posar el ciutadà en primer terme, una condició fonamental per a aconseguir que «els ciutadans observen les administracions com un dels principals catalitzadors del desenvolupament socioeconòmic», com diu el president de la Diputació de València.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet