Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: «Les diputacions treballaran conjuntament pels ciutadans siga quin siga el seu color polític»

  • El president de la Diputació de València participa en la I Trobada Interprovincial al costat dels seus homòlegs de Castelló i Alacant
  • La segona trobada, sobre gestió tributària, tindrà lloc a Alacant, mentre que València acollirà la trobada en matèria d'igualtat
Imagen
12/09/2016

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat aquest dijous a Castelló que «les diputacions, siga quin siga el seu color polític, tenen l'obligació i treballaran conjuntament pel bé de la ciutadania». Així s'ha expressat Rodríguez en el marc de la I Trobada Interprovincial en la qual ha participat al costat de César Sánchez, el seu homòleg alacantí, i Javier Moliner, l'amfitrió d'aquesta primera reunió oficial entre els tres presidents.

Jorge Rodríguez ha insistit que les administracions «no estan per a competir sinó per a cooperar», i que «més enllà del color polític està l'interès general i la vocació de servei». Per al president de la Diputació de València, que els tres presidents treballen de forma coordinada «no hauria de ser notícia», i ha considerat aquesta reunió de Castelló com «el primer pas d'un camí molt llarg i profitós per als veïns» dels municipis de les tres províncies.

Després de l'èxit d'aquesta primera trobada, centrada en polítiques de Joventut i Desenvolupament, els tres presidents s'han emplaçat a pròxims encontres a València i Alacant per a tractar altres àrees d'interés comú com són la recaptació d'impostos o polítiques d'igualtat, temàtiques que centraran les trobades d'Alacant i València respectivament.
 

Quant a la reunió d'aquest dilluns en matèria de Joventut, amb la presència de la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports de la corporació valenciana, Isabel García, i els seus homòlegs a Alacant i Castelló, el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha posat l'accent que  «hui hem parlat de com millorar les polítiques de joventut a través de la coordinació, de forma conjunta i transversal».

El treball conjunt de les tres institucions es basarà en les oportunitats i la gestió del talent; les inquietuds socials, amb l'establiment d'un espai de treball conjunt en l'àmbit del voluntariat amb diferents vessants com l'ambiental, la cultural o turística; i en el vessant de l'oci, on «anem a coordinar els tres festivals que les diputacions tenim en marxa per a la joventut per a aprofitar les sinergies».

Per la seua banda, i president de la Diputació d'Alacant, César Sánchez, ha destacat que «l'objectiu comú de les tres diputacions amb aquestes trobades és ajudar a vertebrar la Comunitat Valenciana, d'aprofitar totes les oportunitats, i d'acabar amb la desafecció que els joves tenen cap a la cosa pública. Hem d'estar més prop de la gent, i per açò compartir recursos ens fa més útils». 

En aqueix sentit, Sánchez ha avançat que «Alacant serà la pròxima Diputació a acollir una trobada d'aquestes característiques, en aquell cas en matèria de recaptació d'impostos, amb l'objectiu d'ajudar-nos a ser més eficients en l'aplicació de les nostres iniciatives les tres diputacions». València completarà la primera ronda de trobades interprovinciales amb una reunió en la qual s'aprofundirà en accions conjuntes en matèria d'igualtat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet