Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez a Moncada: “La prioritat és invertir més diners en els municipis valencians”

  • El president de la Diputació es reuneix amb ens locals del municipi de l’Horta Nord i visita el Centre Cívic de la pedania de Masies, que ha obert les seues portes després d’anys de bloqueig
  • L’alcaldessa de Moncada, Mª Amparo Orts, destaca el canvi de rumb en la gestió provincial i assegura que “ara es demostra com mai que la Diputació està al servei dels ajuntaments”
  • Al llarg de 2016 Moncada ha rebut més d’un milió d’euros dels diferents plans provincials de la Diputació, destacant els quasi 800.000 euros del Pla d’Inversions Sostenibles
Imagen
23/11/2016

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat aquest dimecres a Moncada que “la prioritat d'aquesta Corporació és invertir més diners en els municipis valencians”. Rodríguez s'ha expressat així en una trobada amb els ens locals i associacions de Moncada, on ha pres nota de les inquietuds del teixit social del municipi i ha avançat el full de ruta del govern provincial.

 

Aqueix full de ruta passa per seguir aportant ajudes als municipis valencians a través dels plans provincials, al mateix temps que es manté la col·laboració entre institucions, “una cosa que encara sent normal hui estranya perquè venim d'un temps en el qual eixes institucions, fins i tot del mateix color polític, estaven enfrontades”. El que proposa Jorge Rodríguez és “col·laborar en tot allò que ens permeta engegar programes i serveis que milloren la qualitat de vida d'un major nombre de valencians i valencianes”.

 

En el cas de Moncada, Rodríguez ha destacat les actuacions del Pla d'Inversions Sostenibles en la localitat, amb un total de 786.000 euros que han resolt algunes de les reivindicacions històriques dels veïns. “Pot ser que aquestes obres no tinguen una gran foto, però allò important és que resolguen problemes de la gent, cas dels col·lectors de Masies que van a acabar amb les fosses sèptiques, el nou autobús per a transport municipal o la intervenció en diversos carrers per a evitar inundacions”, ha assenyalat el president de la Diputació.

 

Per la seua banda, l'alcaldessa de Moncada, Mª Amparo Orts, ha agraït al president les ajudes d'un pla que “ha impulsat actuacions molt necessàries per a Moncada, la qual cosa demostra que ara més que mai la Diputació està al servei dels ajuntaments”. Per a l'alcaldessa, va ser “ideal” decidir que el romanent que no havia gestionat l'anterior govern “es decidira invertir en els municipis i arribara a les persones en lloc dels bancs”.

 

Mª Amparo Orts ha repassat les múltiples actuacions que han pogut dur-se a terme amb els diners del Pla d'Inversions Sostenibles (PIFS) de la Diputació, des dels col·lectors de residus de la pedania de Masies, on els veïns “tenien fosses sèptiques”, fins al nou autobús municipal adquirit amb les ajudes del PIFS, destinat al transport públic a Montcada i barris perifèrics com San Isidro de Benaixeve, El Pilar, Masies i el Barri de les Torres.

 

Però les inversions sostenibles de la Diputació han donat per a molt més a Moncada, segons explica l'alcaldessa, que destaca les obres de sanejament per a evitar inundacions a l'entorn del carrer Luis Vives, la nova zona d'estacionament amb 80 places gratuïtes en el carrer Godella, la millora de la il·luminació dels tres polígons, el carril bici entre Montcada i Masies i l'adequació turística de la ruta Cavanilles.

 

Les inversions de la Diputació de València a Moncada han superat enguany el milió d'euros, en concret 1.073.000 euros, que és la suma dels 786.000 euros del PIFS, els 220.000 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS) i els 67.000 euros del Pla de Camins i Vials.

 

Els ens socials, per la seua banda, han tingut l'oportunitat de dialogar amb el president de la Diputació, plantejant-li els seus dubtes i inquietuds. La major part de les organitzacions reunides s'han interessat per les subvencions que la institució provincial ofereix, subratllant la necessitat que les inversions arriben al més prompte possible, ja que generalment primer es porten a terme les accions i posteriorment arriben els diners. Jorge Rodríguez ha entès el suggeriment i ha explicat que la Corporació treballa per a eliminar burocràcia i ser més àgil en els seus tràmits, encara que “en ocasions hi ha qüestions que la llei no permet i hem d'ajustar-nos sempre a la normativa vigent”.

 

 

Obri el Centre Cívic de Masies

 

Després de la reunió amb els col·lectius locals, Jorge Rodríguez i Mª Amparo Orts han visitat el Centre Cívic de Masies, que aquest dimecres obri les seues portes amb l'objectiu de dotar d'un recinte social als veïns de la pedania, aproximadament un miler. Construït amb fons de la Diputació, el president i l'alcaldessa han inaugurat un edifici l'obertura del qual es trobava bloquejada al començament de la legislatura.

 

En paraules de l'alcaldessa, “s'ha aconseguit desbloquejar un projecte que presentava dubtes per unes fissures en la façana. Sol·licitem tots els informes tècnics necessaris per a garantir que la instal·lació estiga en les condicions òptimes per al seu ús”.

 

El Centre Cívic de Masies és una reivindicació dels veïns de la zona que “per fi s'ha fet realitat”. Segons l'alcaldessa de Moncada, Mª Amparo Orts, l'edifici serà un centre de reunió del teixit associatiu, un recinte de nova planta, que albergarà serveis d'interés públic i social. Amb un pressupost de 500.000 euros, finançats per la Diputació de València, consta de dues plantes, amb una sala principal multiusos i una altra per a ús de les associacions.

 

* Disponibles imatges de vídeo en FTP Diputació de València

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en Moncada
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, en Moncada
L'alcaldessa de Moncada, MªAmparo Orts
L'alcaldessa de Moncada, MªAmparo Orts
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, a Moncada
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet