Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: «Reobrir l'accés a Cortes de Pallás com més prompte millor era una qüestió d'humanitat»

  • El president de la nova Diputació inaugura la reposició de la CV-428, que posa fi en temps rècord i amb totes les garanties de seguretat a l'aïllament de Cortes de Pallás
  • Jorge Rodríguez destaca la coŀlaboració amb l'empresa Iberdrola com a clau per a l'èxit dels treballs i com a mostra de la cooperació publicoprivada per a millorar la qualitat de vida de tots
1.- Inauguración carretera en Cortes de Pallás foto_Abulaila (8).jpg
21/12/2015

El president, Jorge Rodríguez, ha tornat a Cortes de Pallás quatre mesos després per a inaugurar sobre l'asfalt la reobertura de la carretera d'accés al municipi. En ple mes d'agost, Rodríguez va accedir al municipi en una barcassa, i llavors es comprometé a acabar les obres abans de Nadal. Els tècnics han reconegut avui que s'ha hagut de treballar 20 hores al dia durant els 7 dies de la setmana per a acabar l'obra en els terminis previstos. «Era una qüestió d'humanitat i de complir amb la paraula donada posar tota la maquinària de la Diputació al servei dels veïns de Cortes de Pallás per a reobrir la carretera», ha dit Jorge Rodríguez, qui ha subratllat que la Diputació i Iberdrola han accelerat les obres «tot el que ha sigut possible tècnicament, perquè aquests mesos ha disminuït la qualitat de vida dels ciutadans del municipi» —ha dit el president de la Diputació.


La reobertura de la carretera CV-428 en l’accés a Cortes de Pallás, que ha costat vora 10 milions d'euros, acaba amb l'aïllament de la població després de vuit mesos de bloqueig per una solsida i es compleix en un temps rècord el termini donat per la nova Diputació: que el poble tornaria a la normalitat abans de Nadal. «Quan accedírem al govern de la Diputació i vam vore en quin estat estava l'obra, pareixia impossible que en tan sols vuit mesos es poguera circular de nou per la carretera, però avui és una realitat».


En l'acte oficial, presidit també per l'alcalde, Fernando Navarro, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, la diputada de Turisme, Pilar Moncho, el delegat d'Iberdrola en la Comunitat Valenciana, Julián Bolinches, i el director de Generación Mediterránea, Vicente Sanchis, el president de la Diputació ha qualificat l'obertura de la carretera, abans de res, com a un acte de justícia cap a un poble, el de Cortes de Pallás, al qual ha volgut agrair la seua paciència i comprensió, «perquè hui posem fi a l'aïllament, a la incomunicació per carretera que des del mes d'abril han suportat els veïns de Cortes de Pallás».

 

Coŀlaboració entre la Diputació i Iberdrola

El president ha ressaltat l'èxit obtingut en tan breu espai de temps gràcies a la coordinació amb Iberdrola, que és «una mostra de la cooperació necessària i important dels sectors públic i privat. La coŀlaboració publicoprivada és un model de gestió —ha afegit— que contribueix a edificar una administració dinàmica i eficient que va en benefici de tots els ciutadans, que és l'objectiu per al qual treballa dia a dia la nova Diputació de València».

 

Després d'agrair l’esforç i el treball al departament de Carreteres i al diputat de l'àrea, Pablo Seguí, ha manifestat el seu agraïment també a l'alcalde, Fernando Navarro, «que ha estat pendent de qualsevol detall». El president de la Diputació ha confessat que el retorn a la normalitat a Cortes de Pallás ha sigut «una cosa que m'ha arribat a obsessionar. Només el fet de pensar que els veïns no podien eixir de sa casa va arribar a donar-me maldecaps».

 

La Diputaciócontinua a Cortes de Pallás

El president, Jorge Rodríguez, ha anunciat que amb el reasfaltatge i l’obertura de la carretera CV-428 no acaben els treballs de la Diputació a Cortes de Pallás, ja que l'Àrea de Carreteres seguirà treballant per a adequar el túnel d'accés i, amb l'Ajuntament de Cortes de Pallás, «reasfaltarem i coŀlocarem voreres en els últims 700 m de la carretera».

 

Finalment, el president ha expressat la seua felicitat després de la inauguració perquè «per a la nova Diputació de València, és un dia de celebració, perquè amb aquesta reobertura es compleix un dels primers compromisos que vàrem adquirir amb els ciutadans de la província».

 

Per la seua banda, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha celebrat l'impuls immediat que donà el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, només arribar a la Presidència de la Diputació perquè s'acceleraren les obres, ha agraït la dedicació i l’esforç dels tècnics de l'Àrea de Carreteres i la gran i transcendental coŀlaboració d'Iberdrola i ha ratificat l'anunci del president que continuaran les obres en el túnel i els accessos a la població.

 

El tècnic de l'Àrea de Carreteres Javier Piedra, que ha dirigit les obres corresponents a la Diputació, ha explicat principalment el treball fet per a assegurar el vessant i, en una mostra evident de la coŀlaboració que ha presidit els treballs durant els últims vuit mesos, li ha cedit la paraula a l'enginyer d'Iberdrola Juan Carlos Elipe perquè explicara el treball ingent de l'empresa.

 

Agraïment de l'Ajuntament de Cortes de Pallás

L'alcalde de Cortes de Pallás, Fernando Navarro, ha recordat en un discurs emotiu els moments amargs de la solsida i el greu problema que suposava per als veïns un aïllament per carretera que incidiria en les seues vides privades i també en el seu desenvolupament econòmic i social. Ha agraït l'actitud i el treball d'Iberdrola des del principi de l'accident, «que va dir “açò és meu i açò ho faig jo”», i a la nova Diputació, perquè va assumir només arribar que ens havia de consolidar la resta del vessant, protegir-nos, reasfaltar la carretera i sanejar el túnel». Ha donat les gràcies al poble de Cortes de Pallás, «que ha sigut pacient, el gran perjudicat d'aquesta crisi», i ha acabat detallant —emocionat— el paper transcendent del guàrdia civil Jesús Sánchez, que tingué la visió d’encreuar el seu cotxe i impedir que ningú més passara. Per tant, gràcies a aquest home, ací no ha hagut de vindre el Rei a donar-li el dol a ningú» —ha conclòs.

 

Després d'una projecció de video que recopila el procés d'execució de l'obra, s’ha servit un vi d'honor per a tots els veïns, empreses de construcció coŀlaboradores, tècnics d'Iberdrola i de la Diputació de València, el diputat provincial Javier Berasaluce, membres de la corporació local i altres representants institucionals de la comarca.

Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez
Pablo Seguí
Pablo Seguí
Javier Piedra
Javier Piedra
Fernando Navarro
Fernando Navarro
Juan Carlos Elipe
Juan Carlos Elipe
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet