Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez rep veïns d'Ontinyent i Moixent en la seua visita als palaus de la Diputació

  • Al costat dels diputats Mercedes Berenguer, M. Carmen Peris i José Enrique Aguar, el president de la Diputació ha mostrat als visitants el Saló de Plens de la corporació
  • L'activitat forma part del programa cultural Açò és la Dipu, amb rutes que inclouen explicacions històriques i arquitectòniques dels edificis que componen la Diputació i el seu entorn
Jorge Rodríguez rep veïns d'Ontinyent i Moixent en la seua visita als palaus de
25/10/2016

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut aquest dimarts en el Saló de Plens un centenar de veïns d'Ontinyent i Moixent, els qui han ocupat els escons dels diputats provincials per a conéixer de primera mà el funcionament de la institució. Els diputats Mercedes Berenguer, M. Carmen Peris i José Enrique Aguar, i l'alcalde de Moixent, Teófilo Fito, també han participat en aquesta activitat, com a part del programa cultural Açò és la Dipu. 

“Aquestes visites pretenen que tots els valencians sàpien què fem i quins són els serveis que la Diputació té a la seua disposició”, ha explicat Rodríguez. El president i també alcalde d'Ontinyent ha recordat als veïns de la Vall d'Albaida i la Costera que la nova corporació ja ha invertit més de 150 milions d'euros directament en els municipis “per a millorar les infraestructures i crear llocs de treball, a més d'impedir la destrucció d'ocupació perquè moltes empreses locals continuen treballant gràcies a aquestes inversions”. 

Així mateix, Jorge Rodríguez ha assenyalat que les localitats més xicotetes són, sobretot, les que més agraeixen la gestió de la Diputació, perquè “sols no podrien pagar l'assistència de secretaris, arquitectes, interventors i altres serveis fonamentals”.

La diputada responsable del programa, Mercedes Berenguer, s'ha dirigit als visitants en el mateix sentit: “quan les coses es coneixen, es respecten més; i aqueix és l'objectiu del programa Açò és la Dipu, a més de que visiteu el patrimoni que durant 200 anys d'història ha acumulat aquesta casa”. 

“Els qui ens asseiem en aquestes cadires, tant en les files del govern com els qui ocupen la bancada de l'oposició, som tots representants dels nostres pobles i les nostres comarques i des d'ací debatem les polítiques sempre des del respecte”, ha conclòs Mercedes Berenguer. 

 

Una ruta històrica i institucional

El component cultural del programa Açò és la Dipu és el factor dominant en aquestes visites, que arranquen en el carrer Navellos i tenen com a parades els palaus de Batlia i els Scala, l'antic Hospital General de València, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) i l'Institut Valencià d'Audiofonología (IVAF). 

 

Així, els participants tenen l'oportunitat de conéixer la història i el funcionament de la Diputació com a institució, les característiques arquitectòniques dels edificis que componen la seu principal, situada en la plaça Manises, i descobrir alguns aspectes de la història de València i el seu centre històric, des del segle XV fins ara. 

Amb aquesta iniciativa, des de l'Àrea del Benestar Social de la Diputació “volíem que la gent coneguera l'entorn històric dels edificis que componen la Diputació, explicant quan es van fer, en quin context i amb quina finalitat, i després, lògicament, que conegueren el seu interior”, ha explicat Mercedes Berenguer. 

Les visites continuaran tots els dimarts i dijous fins al pròxim mes de novembre, acostant en aquesta primera edició a prop de 4.500 veïns i veïnes de 44 municipis de la província de València. 

 

 

*Material audiovisual disponible en el ftp

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet