Versió per a imprimir

Josep Bort: «El sector de la cultura és clau per convertir els Objectius de Desenvolupament Sostenible en el full de ruta de l’espècie»

  • El diputat de Medi Ambient ha intervingut en l’acte d’obertura de les segones jornades sobre Sostenibilitat i Institucions Culturals, un fòrum que analitza l’impacte de l’Agenda 2030 i els ODS en el sector cultural
Imagen
25/01/2018

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha assegurat que «el sector de la cultura és clau per convertir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en el full de ruta de la nostra societat i la nostra espècie». És per això, «hem de ser capaços d’implementar els ODS i desenvolupar una veritable cultura de la sostenibilitat», ha defensat el responsable de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València durant la seua intervenció en l’acte d’obertura de les segones jornades sobre Sostenibilitat i Institucions Culturals. Un fòrum que se celebra al Centre Cultural La Nau de València i que està coorganitzat per la Red Española para el Desarrollo Sostenible, la Universitat de València i la Generalitat Valenciana amb l’objectiu d’analitzar l’impacte en l’àmbit cultural de l’Agenda 2030 i impulsar un sector cultural alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 

«Una cultura de la sostenibilitat ha d’estar capaç de compensar la cara perversa de la globalització, la seua vessant més egoista, més devastadora, més irresponsable, en favor d’una cultura global d’espècie», ha subratllat Josep Bort, qui ha defensat que els Objectius de Desenvolupament Sostenible «constitueixen un marc perfecte per desenvolupar i implementar una cultura global de la sostenibilitat, que necessàriament ha d’estar per damunt de totes les polítiques i de tots els governs si volem tindre alguna oportunitat en aquest planeta». I en conseqüència, ha incidit Josep Bort, cal defugir de la «mercantilització de la sostenibilitat».

 

En aquest sentit, «resulta de gran importància la forma en la que ens aproximem als ODS, la forma en la que els interioritzem i la forma en la que els comuniquem i els introduïm en la cultura», ha remarcat el diputat.

 

Durant l’acte d’obertura de les jornades Josep Bort ha intervingut acompanyat pel rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, a més del president de la Red Española para el Desarrollo Sostenible i ministre d’Afers Exteriors i Cooperació del govern espanyol entre 2004 i 2008, Miguel Ángel Moratinos.

 

Impuls per a una cultura sostenible

 

Aquestes segones jornades sobre Sostenibilitat i Institucions Culturals es prolongaran fins divendres. En el transcurs de les mateixes hi intervenen diversos tècnics, investigadors i gestors culturals que ofereixen un nodrit programa de xerrades magistrals, taules rodones i tallers pràctics per aportar les seues experiències i coneixements sobre la realitat dels nostres dies, a més d’establir línies estratègiques per abordar els reptes i oportunitats futures de la nova agenda de sostenibilitat per al sector cultural.

 

Es compta amb la participació, entre d'altres, d'Alfons Martinell, director de la Càtedra UNESCO de la Universitat de Girona; Francis Runacres, directiu de l'Arts Council England; Martín López-Vega, director de cultura de l'Institut Cervantes; Pepa Octavio de Toledo, Museu Thyssen; i Laura Pando, directora de programes de Julie’s Bycicle.

 

Entre els diferents aspectes a tractar, s’abordarà la dimensió cultural dels Objectius de Desenvolupament Sostenible; s’analitzaran polítiques culturals per tal d’avançar en l’Agenda 2030; així com propostes per a la contribució de la societat civil a l’art i el desenvolupament sostenible. Eines, totes elles, que permeten entendre el context internacional marcat per l'Agenda 2030 i la responsabilitat del sector cultural al voltant del nou paradigma de sostenibilitat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet