Versió per a imprimir

Josep Bort: «Era necessari que el Consorci de Bombers fora transparent en els processos de selecció de personal»

  • Un total de 1.105 aspirants han realitzat les primeres proves físiques per a cobrir 49 places de bomber
Imagen
06/03/2017

Un total de 1.105 persones han iniciat en la jornada de hui les primeres proves físiques per optar a una de les 49 places de bomber per oposició. Aquesta convocatòria correspon al pla establert pel Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) per a mantenir el personal necessari als diferents parcs de bombers, que donen cobertura a tota l'àrea geogràfica de les comarques de València.

 

De fet, al llarg del 2016 i principis de 2017, s'han incorporat ja, de manera escalonada, un total de cent bombers; 36 dels quals compten amb la seua plaça, per oposició; i 64 ho han fet com a interins, amb els quals s'han cobert places vacants provocades per baixes laborals i jubilacions.

 

Sobre el procés d'oposició iniciat, el president del Consorci i diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha assenyalat que «s'ha fet un gran esforç i treball per garantir la màxima transparència en la selecció del personal». En aquest sentit, Bort ha destacat «la necessitat de que el Consorci de Bombers fora un òrgan transparent durant la celebració dels seus processos selectius», alhora que ha defensat que aquest «constitueix un dret dels aspirants que garantim una oposició neta i d'igualtat d'oportunitats per a tots». Així mateix, ha indicat  que s'han incorporat «els mecanismes necessaris perquè així siga», i ha traslladat «l’absoluta confiança de la direcció del CPBV amb el tribunal».

 

D'altra banda, Josep Bort ha destacat el fet que d’entre els aspirants s’hagen presentat 25 dones. I ha defensat que «creiem que cal feminitzar tots els cossos d'emergència, i, sobretot, que la societat compte amb aquestes professionals, el més preparades possible».

 

Primera fase de l'oposició

Els aspirants s'han sotmès en la jornada de hui a la prova de resistència, una cursa a completar de 3.000 metres que s’ha celebrat a la Ciutat de l'Esport de Torrent i que continuarà demà dimarts.

 

Les següents proves, que es realitzaran en diferents jornades al llarg del present mes de març, consistiran a pujar a braç una corda llisa de sis metres d’alçada –en un temps màxim estipulat–, l’exercici de natació amb busseig, l'alçament de pes i una última activitat realitzada des de la torre de maniobres.

 

La fase d'oposició es completarà amb sis exercicis més en diferents dates encara per determinar. Els opositors se sotmetran a un exercici oral i altre escrit amb l'objectiu de valorar els seus coneixements de valencià. I efectuaran un examen teòric, un pràctic, una prova de vertigen i claustrofòbia, proves psicotècniques i tindran que superar el  reconeixement mèdic.

 

Totes les dates i el llistat d'admesos en cadascuna de les fases es comunicaran a través de la plana web www.bombersdv.es i al tauló d'anuncis del mateix Consorci i dels diferents parcs de bombers. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet