Versió per a imprimir

Josep Bort intercanvia a Madrid noves iniciatives i experiències adreçades al Pacte de les Alcaldies

  • Josep Bort: «Des de la Diputació hem fet una ferma aposta per posar a l’agenda dels ajuntaments el desenvolupament de polítiques locals per a la reducció d’emissions, el que necessàriament passarà per avançar cap a una economia baixa en carboni i un model energètic sostenible»
  • El diputat de Medi Ambient ha participat en l’encontre estatal del Pacte de les Alcaldies, en una jornada de debat i intercanvi d’opinions entre els distints actors d’aquesta iniciativa
Imagen
28/09/2017

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha participat a Madrid en l’encontre estatal del Pacte de les Alcaldies i el projecte CITYnvest, en una jornada orientada a l’intercanvi d’opinions entre els distints actors que conformen aquesta iniciativa, a més de donar a conèixer les activitats i els resultats del projecte H2020 sobre la rehabilitació energètica d’edificis.

 

Durant el transcurs de la jornada s’han sotmès a debat les darreres novetats del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia –coordinat territorialment a la demarcació de València per la mateixa Diputació–, a més d’abordar l’estratègia a desenvolupar al llarg dels dos propers anys per tal de continuar avançant en les transformacions socioculturals, socioeconòmiques i tecnològiques que asseguren una qualitat de vida digna per a la ciutadania.

 

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha destacat que «amb la coordinació del Pacte de les Alcaldies per part de la Diputació, hem fet una ferma aposta per posar a l’agenda dels ajuntaments el desenvolupament de polítiques locals per a la reducció d’emissions, el que necessàriament passarà per avançar cap a una economia baixa en carboni i un model energètic sostenible».

 

En aquest propòsit, el responsable de l’Àrea de Medi Ambient ha assegurat que «aquest tipus de trobades són més que necessàries per posar-nos al corrent sobre les novetats del Pacte de les Alcaldies que presenta la Comissió Europea, i per conèixer, a més, altres experiències que s’estan duent a terme a altres territoris i que ens poden servir de model o base inspiradora per a noves iniciatives pròpies», ha subratllat Bort.

 

Reducció d’emissions de CO2

 

El Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia constitueix el principal moviment europeu en què participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenvolupar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

 

Des del començament, el Pacte de les Alcaldies ha sigut firmat per més de 6.500 ajuntaments d’arreu d’Europa. Dels quals, més de 200 formen part de les comarques valencianes. Amb el nou pacte, els objectius de la UE són més ambiciosos en el lideratge enfront del canvi climàtic, i l’àmbit d’actuació s’ha obert a la resta de continents per poder abordar un problema global.

 

A través de la coordinació dels municipis, la Diputació de València té la capacitat d’implementar polítiques, d’establir canals de finançament i disposar de recursos tècnics de gran valor per als municipis en la seua tasca enfront del canvi climàtic il’aposta per l’energia sostenible.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet