Versió per a imprimir

Joves becats per la Diputació dinamitzaran la pràctica esportiva en els municipis valencians

  • La Mancomunitat del Camp de Turia, que aglutina setze municipis, i els consistoris de Marines i Petrés han dissenyat projectes de foment de l'esport per als seus veïns que dirigiran durant 6 mesos jovens graduats
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, visita unes instalacions esportiv
16/01/2017

Dinamitzar les instal·lacions esportives municipals i propiciar la interacció dels veïns mentre cuiden la salut. Eixa serà la missió de diversos joves becats per la Diputació de València en la categoria de postgrau i que durant sis mesos duran a terme un treball tècnic relacionat amb els esports en municipis que demandaven una programació d'activitats amb personal especialitzat. 


És el cas de la Mancomunitat del Camp de Túria, que aglutina setze municipis, i els ajuntaments de Petrés i Marines, les propostes dels quals se centren en l'esport com a ferramenta de millora de la salut ciutadana, la gestió productiva del temps lliure, l'afavoriment de la trobada social o la integració de persones en risc d'exclusió social. 


Cadascuna d'aquestes iniciatives tindrà una dotació de 6.000 euros, procedent de les beques de postgrau que gestiona l'àrea de Contractació i Projectes Europeus dirigida pel diputat Bartolomé Nofuentes, i en els pròxims dies els consistoris publicaran les bases per a seleccionar als graduats en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport que les engegue.


El projecte de foment de l'esport en la Mancomunitat del Camp de Túria estarà enfocat especialment al sector juvenil. Entre les activitats que desenvoluparà el becari o becària amb el seu treball tècnic, es troben un campionat de futbol sala per a xiquets, un campionat de futbol 8 per a querubins (xiquets de 5 anys), una lliga de tennis per a xics i xiques de la comarca i un circuit de runners a nivell comarcal. A més, dins del projecte es troba també l'emblemàtica Carrera dels Arbres i els Castells, amb 174 quilòmetres, que recorre tots els municipis del Camp de Túria.


Per la seua banda, l'Ajuntament de Petrés becarà a una persona especialitzada per a encapçalar el projecte Esport per a tots: l'esport no és solament font de salut, que pretén activar les instal·lacions del poliesportiu municipal amb una variada oferta d'activitats en disciplines com ara bàsquet, futbol sala, frontó-tennis, pàdel, tennis de taula i activitats de manteniment en gimnàs. A més a més, el projecte preveu la realització d'una enquesta ciutadana per a conéixer la demanda d'activitats esportives i ajustar millor la proposta a les necessitats dels veïns.


En la mateixa línia, l'Ajuntament de Marines ha dissenyat un projecte esportiu que conjuminarà una programació d'activitats per a totes les edats amb el patrimoni turístic del municipi, enclavat a la Serra Calderona. El becari o la becària que encapçale el projecte s'encarregarà de gestionar les activitats que els veïns de Marines demandaven, entre les quals destaquen marxes i excursions.


Cada proposta ha inclòs en la  configuració la participació ciutadana, arreplegant les necessitats i demandes dels seus grups d'interés, i legitimant el valor públic del projecte final. A més, tots els projectes inclouen una avaluació final sobre la seua eficàcia. La Diputació de València contribueix a fer realitat aquests projectes innovadors subvencionant la disponibilitat d'experts en la matèria en cada ajuntament, donant així també l'oportunitat de tenir una experiència pràctica remunerada a joves valencians graduats.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet