Versió per a imprimir

L’Àrea de Medi Ambient de Diputació concedix 100.000 euros per a la certificació energètica dels edificis municipals

  • La vicepresidenta i responsable de Medi Ambient, Maria Josep Amigó, destaca "la implementació de polítiques efectives de lluita contra el canvi climàtic, on 54 municipis rebran ajudes per a la certificació energètica dels edificis públics”
Imagen
03/02/2020

L'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia, continua implementant polítiques efectives de lluita contra el canvi climàtic posant a disposició dels ajuntaments recursos per a impulsar l'eficiència energètica dels seus edificis.

 

L’any passat es va aprovar la concessió d'ajudes per a la certificació energètica dels edificis públics de més de 250 m² amb una inversió de 100.000 euros. Dijous 23 de gener es va publicar al BOP la resolució de la convocatòria on es beneficien a 54 municipis i un total de 112 edificis públics (biblioteques, escoles de música, cases de la cultura, centres cívics...).

 

“La finalitat de la certificació és, en primer lloc, analitzar l'estat dels edificis per a determinar la seua aptitud energètica i en segon, proposar accions per a reduir el seu consum perquè ja es sap que només allò que es mesura es pot controlar i millorar”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’Àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

 

La certificació és el primer pas per a optimitzar el confort dels edificis, tant des d'un punt de vista tèrmic com lumínic i acústic, i pot representar una menor dependència de l'energia d'origen fòssil. Així mateix, és una eina que afavorix la recuperació de professions lligades a l'àmbit de la construcció, com també la capacitació de professionals relacionats amb l'assessorament energètic.

 

Cal destacar que la certificació dels edificis públics la realitzaran, principalment, els tècnics municipals, que són les persones que coneixen de primera mà els seus punts febles i saben quines mesures són les més adients per a fomentar la seua renovació energètica mitjançant la instal·lació d’un bon aïllament de la façana i les finestres, la substitució de sistemes de climatització per altres més eficients o la monitorització del consum. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet